• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CASE IH aniversează 175 de ani. ISTORIA UNUI BRAND care a revoluționat agricultura!

    agrointeligenta.ro -

    Constructorul de utilaje agricole Case IH începe un an de sărbătoare, marcând aniversarea a 175 de ani, la sediul central al brand-ului american, în localitatea Racine, Wisconsin, din Statele Unite ale Americii. Pe malul râului Root, localitatea Racine este locul unde fondatorul Jerome Increase (JI) Case a început să lucreze la producția primelor mașini agricole care au revoluționat agricultura pe plan mondial. 

    Începuturile companiei sunt strâns legate de perioada în care s-a construit economia americană modernă, când pionierii se mutau spre vest și noi ferme erau înființate pentru a asigura hrana populației în creștere în centrele din est.

    În 1869, Case a reușit să construiască primul său tractor cu motor pe aburi. Deși era dotat cu roți, utilajul era tras de cai și folosea motorul pentru a pune în funcțiune alte mașinării. În 1876, compania a contruit primul său tractor autopropulsat. Cum motorul cu aburi a înlocuit puterea de tracțiune a cailor, compania lui JI Case devenea până în 1886 cel mai mare producător de motoare pe abur din lume.

    În 1902, cinci companii au fuzionat pentru a forma International Harvester din Chicago, acordul fiind intermediat bancherul american J. P. Morgan, cel care domina finanțele corporative și de consolidare industrială la momentul respectiv. Compania a produs prima combină de recoltat în 1915 și în 1923 a introdus Farmall®, primul tractor pentru culturi plantate pe rânduri. Oferind o mai mare productivitate, fiabilitate și siguranță, fiind un sistem unificat revoluționar, era folosit pentru arat, cultivat și recoltat. International Harvester a vândut mai mult de cinci milioane de tractoare Farmall și în 1977, a lansat combina cu un singur rotor Axial-Flow®, mașina agricolă care a revoluționat industria agricolă prin simplitatea sa, calitatea la recoltarea cerealor, adaptabilitate. Combina Axial-Flow a stabilit, practic un nou standard pentru performanță, un standard care stă în picioare și astăzi.

    Case IH a fost format în 1985, când compania JI Case a achiziționat divizia agricolă a International Harvester, unind cele două moșteniri într-un singur brand. Primul său produs, tractorul Magnum, a fost lansat în 1987 cu puteri de la 160 la 240 CP, devenind primul tractor care a câștigă Industrial Design Excellence Award. Acum, producând până la 380 CP, Magnum continuă să fie una dintre cele mai cunoscute produse Case IH, cu mai mult de 150.000 de unități vândute.

    Tractorul CASE IH Optum CVX
    Tractorul CASE IH Optum CVX 300

    Ulterior, în 1996, Case IH a venit pe piață cu un nou tractor revoluționar, pe șenile articulate – Quadtrac. Acest utilaj este și la acest moment cel mai puternic tractor de serie din lume, având o putere de vârf la Steiger Quadtrac 620 de până la 692 de cai putere.

    AF_8240_C14_G_025-1024x683

    În anul 2000, Case IH a adoptat transmisia cu variație continuă care a devenit foarte populară pe tractoarele mari construite de brandul american. De altfel, cu această transmisie, tractorul Magnum 380 CVX a fost votat Tractorul Anului 2015, iar recent, Optum CVX a primit titlurile de Machine of the Year 2016 și Tractorul Anului 2017.

    Poate că una dintre cele mai interesante invovații amrca Case IH este prezentarea, anul trecut, a conceptului de tractor autonom. Capabil să desfășoare lucrările agricole fără operator, pe baza unui sistem informatic care programează toate operațiunile din câmp, utilajul anunță o revoluție în sectorul agricol, promițând economii în fermă și eficiență maximă.

    Aniversarea a 175 de ani a Case IH este o mărturie a multor ani de calitate, perseverență și progres. Este, de asemenea, o ocazie de a reflecta asupra principiilor noastre directoare ale ingineriei inovatoare, puterii eficiente și ale design-ului inovator, o filozofie care va continua și în viitor – Andreas Klauser, Președintele brandului Case IH

    CASE IH aniversare 175 de ani


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till