Fonduri europeneReţete de marketingŞtiri agricole

BANI MAI MULȚI PENTRU FERMIERI!

Bani mai mulți pentru fermieri! Buget majorat pentru producătorii din Uniunea Europeană în 2017 în sumă totală de 133 de milioane euro, pentru a promova produsele agroalimentare ale Uniunii în interiorul și în afara acesteia și pentru a găsi în continuare noi piețe!  

Comisia Europeană a adoptat Strategia 2017 de promovare a produselor agroalimentare ale Uniunii, cu un buget total de 133 de milioane euro, față de cele 111 milioane euro disponibile în 2016.

Această sumă va cofinanța o serie de programe care vor viza, în majoritatea lor, regiuni și țări terțe precum China, Orientul Mijlociu, America de Nord, Asia de Sud-Est și Japonia.

Bugetul din 2017 reprezintă o creștere netă în raport cu suma alocată în 2016, fapt ce subliniază sprijinul acordat producătorilor agroalimentari din UE. Aproximativ 63 de milioane de euro au fost alocate pentru programe de promovare pe piețele țărilor terțe.

Planul anual de lucru pune încă o dată accent pe produsele reglementate prin sistemele de calitate ale UE, din regiunile ultraperiferice și provenind din producția ecologică, dar include și elemente specifice pentru sectoarele afectate de dificultăți pe piață, cum ar fi produsele lactate și carnea de porc și de vită.

De asemenea, este disponibilă o sumă suplimentară de 4,5 milioane de pentru sectoarele care se confruntă cu crize neprevăzute. Un alt element nou pentru 2017 este alocarea unei sume de 15 milioane de euro pentru programele de promovare care contribuie la creșterea nivelului de conștientizare cu privire la agricultura sustenabilă și la rolul agriculturii în combaterea schimbărilor climatice pe piața internă.

Iată cum arată alocarea financiară pentru fiecare sector:

Sumele prevăzute (milioane EUR)
PROGRAME SIMPLE pe piața internă 22,5
1. Sisteme de calitate 12,375
2. Altele 10,125
PROGRAME SIMPLE în țări terțe 63,0
3. China, Asia de Sud-Est 14,75
4. SUA, Canada, Mexic 11,6
5. Africa, Orientul Mijlociu 8,45
6. Alte regiuni 11,6
7. Produse lactate și carne de porc 12,6
8. Carne de vită 4,0
Perturbarea pieței/cerere de propuneri suplimentară 4,5
Total PROGRAME SIMPLE 90,0
PROGRAME MULTIPLE
Programe de creștere a nivelului de conștientizare cu privire la agricultura sustenabilă și la rolul agriculturii în combaterea schimbărilor climatice pe piața internă. 15,05
Informații privind sistemele de calitate ale UE 15,05
Programe care evidențiază caracteristicile specifice ale metodelor agricole din Uniune și caracteristicile produselor agroalimentare din UE 12,9
Total PROGRAME MULTIPLE 43,0
TOTAL PROGRAME SIMPLE și PROGRAME MULTIPLE 133,0
Inițiativele proprii ale Comisiei 9,5
TOTAL ACȚIUNI DE PROMOVARE 142,5

Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. NU multi bani primesc fermierii ci foarte multi bani . ei primesc bani sa dezvolte agricultura si zonele rurale numai ca ei trag tot pe turta lor , sa creeze locuri de munca pentru cei din mediul rural ei se imbogatesc si saracesc aceste zone , cand nu se face li se da calamitati ,subventii la teren la motorina , ramburs de tva si facilitati f multe. ei pun doar grau porumb si floare vand tot cu tirul in loc sa inmagazineze si sa faca un sector zootehnic , o moara , o mica linie de productie , sa diversifice culturile sa puna si ei ce este rentabil, la oamneii care nu indeplinesc aceste criterii NU AR MAI TREBUI SA PRIMEASCA SUBVENTII.

  2. BANI MAI MULȚI PENTRU FERMIERI! ESTE TITLU PE CARE AGROINTELIGENTA LA DENUMIT. TIN SA AMINTESC CA SUMELE DIN ARTICOLUL SUS MENTIONAT NU ESTE PENTRU FERMIERI CI PENTRU MASS MEDIA SI UNITATILE DE SPECIALITATE IN AI-TI SI PUBLICITATE.

  3. Toate organele abilitate sa mearga in controale in teritorii sa scoata economia subterana din agricultura la suprafata. Sa eradicheze flagelul MUNCA LA NEGRU sa aiba tinerii din mediul rural unde lucra. Se vor aduna milioane la bugetul statului .

  4. Daca acesti bani vor ajunge in mediul rural ar fi foarte bine, numai ca acesti bani ajung pe mana unor impostori. Trebuie intensificate controlalele in mediul rural ca este un haos iar din acest haos fac banii evazionistii si delapidatorii, satele sunt tot mai imbatranite pe cale de disparitie si in zonele acelea uitate de lume fac ce vor asa zisii fermieri.

Scrie un comentariu