FERMIERII ROMÂNI – INVITAȚIE NEAȘTEPTATĂ din partea COMISARULUI PHIL HOGAN!
agrointeligenta.ro -Fermierii români – invitație neașteptată din partea comisarului european pentru agricultură, Phil Hogan! Prin intermediul UECBV (European Livestock & Meat Trading Union), membrii ACEBOP (Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România) au primit săptămâna aceasta invitația comisarului Phil Hogan de a participa la misiunea de înalt nivel din Canada în luna mai a acestui an.
ACEBOP a face publică această invitație, prin intermediul Agrointeligența. ”Ne dorim ca minunatele produse românești să acceseze cât mai repede piața canadiană și susținem inițiativa domnului Phil Hogan. Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală subliniază, în invitația sa, faptul că imediat după punerea în aplicare a acordului CETA, statele Uniunii Europene vor putea exporta in Canada fără taxe iar carnea canadiană va accesa piața europeană pe baza contingentelor tarifare”, ne-a declarat dr. med. vet. Mary Pană, președintele ACEBOP.
Fermierii pot participa la deschiderea SIAL Toronto
Acordul CETA a fost semnat în octombrie 2016 va putea funcționa din mai 2017. ”Unul din elementele importante ale vizitei îl reprezintă deschiderea salonului SIAL din Toronto, unde Uniunea Europeană va participa cu pavilion propriu, în calitate de regiune de onoare”, mai explică ACEBOP.
Termenul limită de aplicare pentru participarea la delegație este 20 februarie 2017.
Link-ul pentru procedura de aplicare este: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLMAGRICanada2017.
Selecția finală a reprezentanților care vor acompania Comisarul în Canada va fi bazată pe o balanță de reprezentare geografică a produselor europene.
”ACEBOP invită producătorii din România să aplice cu încredere pentru cel mai important moment comercial al anului. Reamintește, cu această ocazie, faptul că piața canadiană este in creștere pentru carnea de porc și vită cu proveniență UE. Există un interes important și pentru produsele lactate, mai ales brânzeturi, vin, produse agricole procesate, cereale, fructe și legume”, se mai arată în comunicarea ACEBOP transmisă Agrointeligența.
Notă: Completarea cererii de către fermieri sau companii din agribusiness se face în limba engleză. Cheltuielile legate de transport și cazare nu sunt acoperite de către Comisia Europeană.