• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hibrizii de porumb recomandați de Pioneer pentru producții-record în 2017

    agrointeligenta.ro -

    Hibrizii de porumb cu potențial de producție de 20 de tone la hectar au fost vedetele prezentării susținute de directorul general al Pioneer în România, Jean Ionescu, la evenimentul organizat de compania de semințe și DuPont joi, 26, ianuarie, în Poiana Brașov.

    Jean Ionescu le-a prezentat celor peste 400 de fermieri și specialiști din agricultură recomandările de hibrizi de porumb YIELDmax, adică acei hibrizi de porumb care au un potențial excelent de producție și care, în condiții de irigare, pot reuși să depășească pragul de producție de 20 de tone de boabe la hectar.

    recomandari hibrizi Pioneer in 2017

    Iată care sunt hibrizii recomandați de Pioneer pentru producții-record la hectar:

    Hibridul de porumb Pioneer P8567 FAO 275

    Pioneer P8567 este un hibrid de porumb recomandat pentru semănatul timpuriu, cu o excelentă capacitate de producție și care pierde apa rapid la maturitate. Ceea ce îl deosebește de alți hibrizi este că este o recomandare ideală pentru cultura dublă din toate zonele țării, dar și faptul că se pretează pe soluri acide și nisipoase.
    ”Cea mai puternică recomandare sub 300 FAO pe care v-o facem în 2017 este P8567, potrivit și pentru cultură dublă – cine recoltează orzul sau rapița și are o răsărire în partea de sud în prima săptămână din luna iulie, poate considera acest hibrid ca o variantă foarte bună în ferma sa”, a explicat Jean Ionescu avantajul major al hibridului P8567.

    Densități recomandate:
    Neirigat: 67.000 – 75.000 plante recoltabile/ha
    Irigat: 75.000 – 85.000 plante recoltabile/ha

    Hibridul de porumb Pioneer P9074 FAO 300

    P9074 este un hibrid semitimpuriu care, deși a intrat pe piață abia anul trecut, și-a fidelizat deja ferme mari. Acest porumb este recomandat pentru toate zonele de cultură, în special zonele aride și semi-aride. Totodată, este recomandat și pentru industria berii. ”Cel mai performant hibrid 300 FAO – P9074, este hibridul cu cea mai ridicată toleranță la secetă existent la acest moment în România la această maturitate. Cel mai mare client la acest hibrid sunt colegii din Transilvania, de la Transavia care cultivă 3.000 de hectare în 2017, după rezultatele obținute în anul precedent. Este al doilea an de comercializare – va fi un hibrid matur în 2018, când va depăși 40.000-50.000 de hectare”, apreciază șeful Pioneer România și Republica Moldova, Jean Ionescu.

    Densități recomandate:
    Neirigat: 66.000 – 75.000 plante recoltabile/ha
    Irigat: 75.000 – 85.000 plante recoltabile/ha

    Hibridul de porumb Pioneer P9537 FAO 350

    Hibrid semitimpuriu, cu o productivitate extraordinară, hibridul Pioneer P9537 a fost creat pentru condițiile climatice din România, are capacitatea de a tolera arșița în perioada de înflorire și se remarcă prin cea mai mare viabilitate a polenului, chiar și la peste 36 de grade Celsius.
    ”În rezultaele oficiale, inclusiv în Republica Moldova, are o cotă foarte bună de piață. În 2017 va sări de 70.000 de hectare în acest an”, a vorbit Jean Ionescu despre acest hibrid care se pretează la toate tipurile de tehnologii agricole – de la simple la complexe, și reușește să dezvolte un sistem radicular foarte puternic, care ajută planta să treacă pentru cele mai dificile perioade ale culturii.

    Densități recomandate:
    Neirigat: 65.000 – 75.000 plante recoltabile/ha
    Irigat: 75.000 – 85.000 plante recoltabile/ha

    Hibridul de porumb Pioneer P9721 FAO 370

    Un hibrid prezentat ca fiind ”rustic”, P9721 este recomandat pe solurile sărcae, chiar la un nivel de humus de 1%, pe soluri care pot fi chiar și puțin bazice. Este o genetică dedicată celor care nu doresc să investească foarte mult în cultura de porumb, car care doresc să obțină totuși o recoltă mulțumitoare. Zonele de cultură recomandate pentru acest hibrid sunt cele semi-aride și semi-umede din vestul și sud-estul țării, spun tehnologii de la Pionner.

    Densități recomandate:
    Neirigat: 65.000 – 75.000 plante recoltabile/ha
    Irigat: 75.000 – 85.000 plante recoltabile/ha

    Hibridul de porumb Pioneer P9900 FAO 360

    Pentru acei fermieri care irigă porumbul, recomandarea de forță a celor de la Pioneer pentru anul 2017 este hibridul P9900 FAO 370, adică un hibrid semitimpuriu, cu o excelentă capacitate de producție. Acest hibrid poate fi semănat și de acei fermieri care fac agricultură în zonele cu pluviometrie ridicată, așa cum sunt sunt părți din vestul țării sau chiar din Transilvania.

    Densități recomandate:
    Irigat: 75.000 – 85.000 plante recoltabile/ha

    Hibridul de porumb Pioneer P0937 FAO 550

    Este un hibrid de porumb dedicat fermierilor din sudul țării, acelor fermieri care cultivă porumbul ”sub apă”. ”Va fi produsul-amiral peste 500 FAO. Este un hibrid fabulos – primul an comercial în România, al doilea an în Europa. În țările unde s-a vândut acest hibrid – Italia, Spania, Turcia – în condiții de irigat este hibridul care domină prin performanțele lui. În România nu ne dorim să îl vindem decât în condiții de irigat, este o soluție și pentru cei acre dezvoltă acea irigare prin picurare de care mulți vorbim și este un proces pe care fermierii îl vor asimila tot mai mult”, a vorbit Jean Ionescu despre hibridul tardiv de la Pioneer, hibrid recomandat pentru tehnologii ridicate și NUMAI în sistem de irigare.

    Citiți și: 

    JEAN IONESCU, PIONEER: În România, suntem COMPANIA NUMĂRUL 1 la PORUMB, FLOAREA-SOARELUI ȘI SOIA


    Te-ar mai putea interesa

    O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează Urături haioase de Anul Nou. Cea mai comică urare pentru Revelion

    Ultimele știri

    Oficial: Subvențiile ANT rămân blocate la APIA până în luna februarie Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Preț record la grâu. Țara în care tona se vinde cu 340 de euro pe tonă