Furaje, seminţe, îngrăşăminteReţete de marketingŞtiri agricole

CONFERINȚA AGRICOVER. Timac Agro: PRODUS NOU pentru CULTURA DE PORUMB

Fermierii prezenți la Conferința Agricover au primit soluții pentru nutriția plantelor la standul companiei Timac Agro România

Fertileader AXIS, un produs nou în portofoliul Timac Agro România, este dedicat culturii de porumb, iar la testările efectuate până acum a reușit să crească profitul fermierilor cu cel puțin 200 de lei la hectar. Performanțele sale au fost prezentate în cadrul Conferinței Anuale Agricover: ”Tendințe și inovație în agricultură”, eveniment ce a avut loc la Poiana Brașov și a reprezentat cea mai mare conferință de agribusiness din România, cu 800 de participanți fermieri și specialiști din domeniu.

Fertileader AXIS este un biostimulator pentru cultura de porumb pe care compania Timac Agro România îl lansează în acest an. Acest produs asigură plantei elementele nutriționale de care are nevoie, având un efect cantitativ și calitativ maxim asupra producției. În loturile experimentale pe care compania le-a făcut în țară s-a demonstrat că aplicarea produsului la cultura de porumb aduce un plus de producție de 750-1.000 kg/ha.

Lansăm un nou produs din categoria biostimulatorilor pentru porumb care se numește Fertileader AXIS care costă 175 lei pe hectar, echivalentul a 350 kg de porumb la un preț de vânzare de 0,5 lei/kg. Dacă am investi această sumă de bani în azotat de amoniu este posibil ca suprafertilizarea să nu se găsească în producție. Testările pe care le-am făcut pentru acest produs în ultimul an arată că la Timișoara s-au obținut 873 kg de porumb în plus la hectar, Livada, Satu-Mare 850 kg de porumb în plus și la Secuieni undeva la o tonă în plus pe hectar”, a declarat Marius Marica, director de marketing Timac Agro România.

Între 200 și 325 lei plus de profit la cultura de porumb

Pentru a demonstra eficiența acestui produs, dar și cât de mult contează un plus de producție, specialistul companiei a simulat și un calcul al profitabilității. Astfel că, la o investiție de 175 lei pe hectar, pentru produsul Fertileader AXIS fermierul obține un profit minim de 200 lei.

Calculul matematic este simplu, dăm undeva la 175 lei pe hectar și facem între 750 și 1.000 kg/ha în plus producție de porumb. Obținem un profit minim pe hectar de 200 lei și maxim 325 lei”, susține director de marketing Timac Agro România.

Produs pe bază de Azot, Fosfor, Mangan și Zinc

Pentru atingerea potențialului maxim de producție, plantele au nevoie de o cantitate corectă și echilibrată de nutrienți. La recoltare, plantele extrag din sol o cantitate considerabilă de nutrienți, astfel ca aceștia, trebuie înlocuiți cu un aport bun și proporțional pentru ca recoltele viitoare să poată dezvolta un potențial maxim.

Fertileader AXIS este un biostimulator foliar lichid care este recomandat a fi utilizat spre aplicare în stadiile de creștere timpurie a plantelor. Acest produs este recomandat a fi utilizat, în mod special la cultura de porumb, datorită conținutul de zinc. Extractele din produs conțin betaină glicină pentru stres, la care se adaugă complexul Seactiv, care permite translocarea nutrienți. Biostimulatorul Fertileader AXIS cu aplicare la cultura de porumb conține azot, fosfor, mangan și zinc și permite o dezvoltare armonioasă a plantelor încă din primele stadii de vegetație.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu