• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Servicii digitale pentru fermieri dezvoltate de BASF și Agenția Spațială Europeană

    agrointeligenta.ro -

    BASF și Agenția Spațială Europeană (ESA) au semnat un acord de colaborare pentru a evalua modul în care informațiile și imaginile preluate de pe sateliți pot fi folosite în scopurile dezvoltării agriculturii. Lucrând îndeaproape cu fermierii, cele două organizații își propun să traducă aceste informații în instrumente și servicii digitale.

    Colaborarea dintre BASF și ESA le va permite fermierilor să-și planifice mai eficient activitățile zilnice. De exemplu, ei vor primi sfaturi mai aplicate cu privire la folosirea utilajelor și produselor pentru protecția culturilor. Sateliții sunt o sursă de informații foarte importantă pentru operațiunile digitale de management al culturilor agricole. Ei furnizează date relevante pentru o varietate de decizii care trebuie luate în agricultură, inclusiv stabilirea datelor optime pentru semănat și recoltat. Ambii parteneri ai acestui program își propun să proiecteze, testeze și să dezvolte servicii digitale inovatoare care să răspundă nevoilor fermierilor.

    Ne dorim să adăugăm valoare serviciilor noastre prin intermediul unor inovații care să adreseze nevoile fermierilor, în continuă schimbare, atât în ceea ce privește mediul înconjurător, cât și aspectele economice. Inițiativele de acest gen au o contribuție importantă la abordarea noastră generală față de inovație. Experiența noastră, pe care putem să o valorificăm și mai bine în colaborare cu partenerii de la Agenția Spațială Europeană, ne va permite să dezvoltăm instrumente care îi vor ajuta pe fermieri să-și administreze operațiunile mai bine, tocmai pentru că pornesc de la informații concrete și de profunzime”, a explicat dr. Rainer Preuss, vicepreședinte Global Strategy & Portfolio Management, BASF Crop Protection.

    Împreună cu BASF și cu fermierii, vom oferi informații în timp real, provenite de la sateliți, pentru a optimiza modul în care se utilizează fertilizatorii și pentru a reduce consumul de apă folosită în sistemele de irigații. Astfel, vom reuși să generăm atât beneficii în ceea ce privește protecția mediului, cât și reduceri de costuri. Informațiile provenite de la sateliții noștri vor putea fi folosite, de asemenea, pentru a spori predictibilitatea recoltelor, eficientizând astfel investițiile europene în spațiu”, a spus Josef Aschbacher, director al Programelor de Observare a Pământului în cadrul Agenției Spațiale Europene.

    În cadrul acestei colaborări, BASF participă atât cu experți, cât și cu informații din domeniile de specializare ale companiei, cum ar fi expertiză agricolă, informații de pe teren și feedback de la fermieri. Agenția Spațială Europeană susține proiectul prin informațiile și imaginile de satelit pe care le pune la dispoziție.

    Despre Divizia de Protecție a Plantelor, BASF

    Cu vânzări de peste 5,8 miliarde de euro în 2015, Divizia de Protecție a Plantelor a BASF oferă soluții inovatoare pentru agricultură, terenuri și plante ornamentale, control al dăunătorilor și sănătate publică. Portofoliul nostru extins de ingrediente active, tratamente pentru semințe, control biologic, formule și servicii optimizează producerea eficientă de alimente de calitate și asigură protecție împotriva pierderilor în urma recoltei, a transmiterii de boli contagioase, precum și protecție a clădirilor. Prin intermediul noilor tehnologii și al expertizei acumulate, Divizia de Protecție a Plantelor a BASF susține eforturile cultivatorilor și ale profesioniștilor în domeniul combaterii dăunătorilor pentru a crea o viață și o societate mai bună. Pentru mai multe informații, consultați pagina noastră www.agro.basf.com sau canalele noastre de social media.

    Despre BASF

    La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Cei aproximativ 112.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de peste 70 de miliarde de euro în anul 2015. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    Un supermarket din România și-a amânat deschiderea pentru că nu a găsit angajați pe salariul de 7.100 de lei Piața îngrășămintelor la început de 2025. Se scumpesc fertilizanții cu azot, fosfor și potasiu Fermierul anului – ales în Botoșani cu ajutorul unui soft special, în cadrul Balului Fermierilor