• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AECTRA – lider de piață pe segmentul stimulatorilor de creștere. Cu Terra-Sorb, sporurile de producție la cultura de grâu pot depăși 10%

    Gabriela Gimbășanu -

    Compania Aectra Agrochemicals a fost prezentă joi, pe 16 februarie, în Călărași pentru a le prezenta producătorilor din această importantă zonă agricolă care sunt cele mai bune produse ce îi pot ajuta sa pună la punct ”Tehnologiile profitului”. Fermierii au fost invitați la restaurantul Dumbrava, într-un cadru destins, la o altfel de prezentare, care a plecat de la identificarea problemelor principale cu care se confruntă producătorii agricoli la cultura mare.

    De la începutul anului și până acum, compania Aectra a organizat peste 30 de astfel de simpozioane în toate zonele țării. De la nord și până la sud, fermierii români au putut afla de la specialiști care sunt cei mai buni biostimulatori care îi vor ajuta să obțină profit la sfârșitul campaniei. Dan Farcaș, director executiv al companiei, a fost cel care le-a prezentat fermierilor călărășeni cele mai noi tehnologii, dar și produsele consacrate care și-au demonstrat eficiența în fermele românești.

    Aectra Agrochemicals este prezentă în România în domeniul agriculturii începând din anul 1990, având o experiență vastă în domeniul stimulatorilor de creștere, fiind prima companie care a pus spre vânzare acest tip de produse. Terra-Sorb, Atonik și Blackjak sunt cei trei stimulatori de creștere care au ținut compania în fruntea clasamentului pentru al treilea an la rând pe acest segment, cu o cotă de piață de peste 30%.

    Dan Farcaș
    Dan Farcaș le-a prezentat fermierilor portofoliul Aectra

    Avem peste 26 de ani vechime și acest lucru înseamnă că puteți conta pe noi în continuare pentru a vă oferi soluții care să vă maximizeze profitul. Suntem o societate cu capital 100% românesc și suntem și producători, formulatori de produse de protecție a plantelor și de fertilizanți foliari. La Câmpia Turzii avem o fabrică, CIG (Chemical Independent Group), care este primul producător privat de pesticide din România și unde formulăm, sub licență cu companii multinaționale din domeniu, diverse produse de protecția plantelor. Asta înseamnă că respectăm standardele de calitate ale companiilor multinaționale, iar produsele noastre sunt la prețuri accesibile pentru fermier (…) Domeniul nostru este cel al stimulatorilor de creștere, aici suntem noi cei care avem cele mai bune rezultate. Pentru al treilea an consecutiv, conform studiilor de piață efectuate, suntem pe primul loc în piața de biostimulatori cu o cotă de peste 30%, dată în principal de cele trei produse: Terra-Sorb, Atonik și Blackjak pe care vi le recomand”, a declarat Dan Farcaș, director executiv al companiei Aectra.

    Nivelul de producție al oricărui hibrid/soi scade în prezența stresului abiotic

    Potrivit specialistului companiei, factorii de stres se prezintă exact ca un aisberg – au o parte vizibilă și alta invizibilă. La porumb, pe soiurile și hibrizii existenți la nivel mondial, potențialul de producție ar fi de peste 19 tone/ha, pe când producția medie mondială se situează undeva la 4,5 tone/ha.

    pierderi cauzate de stresul abiotic

    Rămâne întrebarea: unde dispar acele 15 tone/ha din potențialul de producție? Mulțumită activității de cercetare a companiilor multinaționale producătoare de produse de protecția plantelor și semințe, ponderea factorilor biotici în pierderile de producție s-a redus foarte mult. Pierderile de la porumb cauzate de insecte, buruieni, boli, ajung la 2 tone, pe când grosul, aproape 13 tone, se pierde din cauza stresului abiotic. Aproape 70% din potențialul de producție al unui hibrid se poate pierde din cauza stresului abiotic”, le-a explicat reprezentantul companiei fermierilor prezenți la simpozion.

    Terra-Sorb Complex conține 20% aminoacizi liberi, azot, bor și microelemente

    La nivel de plantă, azotul este transformat în primă fază în aminoacizi care sunt folosiți mai departe în producerea de proteine. Toate aceste procese sunt consumatoare de energie, mai exact planta consumă energie ca să poată să treacă prin aceste procese consumatoare și de timp. Concret, tot acest consum de energie și de timp înseamnă mai puțin timp ca planta să acumuleze în bob.

    Ne interesează să acumulăm cât mai multă producție și de cea mai bună calitate. Pentru a economisi timp și energie avem nevoie de o soluție care să administreze direct plantei aminoacizi. Aportul extern de aminoacizi liberi se poate face prin aplicare foliară sau radiculară. Avem un astfel produs care face parte din gama Terra-Sorb. Terra-Sorb Complex are 20% aminoacizi liberi, azot, bor și microelemente. Punctul lui excelență este rezistența la stres, ajută plantele să treacă mai ușor peste stres. De asemenea, ajută la polenizare și fructificare, ajută la o mai bună hrănire a plantei”, ne-a vorbit specialistul, despre punctele forte ale biostimulatorului.

    Terra-Sorb este recomandat pentru culturile de toamnă

    Compania producătoare recomandă, ca și moment optim de aplicare a biostimulatorului, repornirea în vegetație a culturilor de toamnă, imediat când condițiile meteo permit intrarea în câmp.

    După cum bine știm, în timpul toamnei și al iernii plantele trec prin multe situații de stres. În perioada imediat următoare, temperaturile vor fi scăzute, media undeva pe la 5-8⁰C, iar nebulozitatea va fi încă accentuată. Plantele vor porni în vegetație mai târziu, iar perioada de umplere a bobului va fi mai mică. Produsul a „aniversat” recent 30 de ani și a fost testat în peste 40 de țări. Acest produs ajută la scurtarea perioadei de repornire în vegetație. Produsul influențează elementele de producție, deci implicit nivelul producției. Materia primă a Terra-Sorb-ului Complex este reprezentată de proteine de origine animală, tocmai de aceea produsul miroase neplăcut și are și un efect secundar de respingere a insectelor. Nu înlocuiește insecticidul, însă! Momentul de aplicare pentru cerealele păioase este începutul înfrățitului-împăiere”, a explicat directorul executiv al companiei Aectra Agrochemicals.

    Terra-Sorb se aplică pe toată suprafață celei mai mari exploatații agricole din Europa

    Terra-Sorb Complex este folosit deja, pentru al cincilea an consecutiv, în cea mai mare exploatație agricolă din Europa, cea din Insula Mare a Brăilei. Biostimulatorul se aplică pe toată suprafața, pe 57.000 de hectare, la toate culturile, iar datele referitoare la profitul ce se înregistrează aplicând un astfel de produs au fost extrase chiar din datele economice ale companiei Agricost.

    La cultura de grâu au avut un spor de producție de 10% prin aplicarea Terra-Sorb-ului Complex. Nu vă așteptați la creșteri spectaculoase de producție de la orice biostimulator de pe piață! Doar în cazul în care culturile sunt foarte proaste creșterea procentuală de producție poate fi spectaculoasă. Dacă aveți o cultură care se prezintă bine, vă puteți aștepta la creșteri de producție de 10-15%, suficient pentru a acoperi investiția pe care o faceți și a obține și un profit semnificativ. Însă doar cei mai buni stimulatori pot asigura o creștere de producție de 10%, la un nivel martor de 6-7 tone/ha. Plastic spus, cu Terra-Sorb, la un leu investit puteți obține 2-3 lei profit curat, după ce ați scăzut cheltuielile”, susține Dan Farcaș directorul executiv al companiei Aectra Agrochemicals.

    În cadrul simpozionului, Dan Farcaș directorul executiv al companiei Aectra Agrochemicals, le-a vorbit fermierilor prezenți și despre cel mai vechi biostimulator de pe piața din România – Atonik, dar și despre noutatea Blackjak, un produs pentru sol pe bază de acizi humici, introdus recent în gama de produse a companiei.

    fermieri 1 fermieri 9 fermieri 8 fermieri 7 fermieri 6 fermieri 5 fermieri 4 fermieri 3 fermieri 2


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania! Anunțul ANZ pentru toți crescătorii de animale și asociațiile de fermieri Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou Ninsori, ploi și vânt puternic – județele care au intrat sub alertă meteo până în a doua zi de Crăciun Atenție, se fură oi! Un cioban a rămas fără animale înainte de Crăciun