Bio şi organic

8 din 10 părinţi americani cumpără produse bio

Familiile sunt din ce în ce mai interesate de produsele organice. 81% dintre respondenţii unui sondaj organizat de Organizaţia de Comerţ Organic au declarat că au cumpărat astfel de produse de mai multe ori. Studiul “Atitudini şi păreri ale Familiilor Organice” s-a desfăşurat în ianuarie 2013.

Conform studiului, a crescut numărul celor care cumpără bio ocazional, precum şi cantitatea de produse cumpărate. Procentul familiilor care cumpără bio a ajuns la 41%, fapt care demonstrează interesul crescut faţă de mâncarea şi agricultura ecologice. În topul cumpărăturilor sunt, în continuare, fructele şi legumele, cumpărate de 97% din respondenţi în ultimele 6 luni. Pâinea şi cerealele, laptele şi produsele ambalate sunt şi ele printre favoritele consumatorilor. Familiile care preferă alimentele organice sunt din ce în ce mai importante pentru comercianţi, întrucât cheltuie mai mult şi merg mai des la cumpataturi decât cele care nu cumpără mâncare bio.

În concordanţă cu alte studii anterioare, aproape jumătate dintre cei care cumpără bunuri organice au declarat că o fac pentru că “sunt mai sănătoase pentru mine şi copiii mei”. În plus, părinţii vor să evite pesticidele şi fertilizantii toxici şi remanenţi, antibioticele şi hormonii de creştere, precum şi organismele modificate genetic. Acestea sunt alte motive pentru care aceştia optează pentru produsele bio.

Din studiu reiese, de asemenea, că sunt mai conştienţi de existenţa sigiliului organic al Ministerului Agriculturii (USDA), crescând numărul celor care caută acest sigiliu când achiziţionează bunuri organice. Peste patru din zece părinţi declară că încrederea lor în produsele organice a crescut. Este mult mai probabil că părinţii mai tineri, expuşi recent produselor bio, să manifeste o încredere crescută in produsele bio.

Sursa: Eco Ferma


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!