Bio şi organic

La Buşteni, alunecările de teren sunt prevenite cu arbuşti bio

“Mai multe fructe de pădure sănătoase pentru turişti şi localnici!”. Acesta ar putea fi sloganul unui proiect demarat de Primăria Buşteni care are ca scop, pe de o parte, fixarea terenurilor, iar pe de altă parte producerea fructelor de pădure pentru consum şi farmacie-cosmetică în sistem ecologic, în contextul promovării acestor produse BIO atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Uniunii Europene.

Proiectul se va derula pe cinci ani

Plantarea acestora se face în zone libere, din centrul statiunii şi pe zonele din apropiere, identificate de specialişti din cadrul Primăriei. Organizatorii proiectului care se va derula pe o perioadă de cinci ani spun că acesta are componente ecologice, de mediu, educative sau de dezvoltare durabilă, dar poate deveni uşor şi atracţie turistică.

”Fructele de pădure sunt plante ecologice, deoarece prin cultivarea lor se conservă mediul înconjurător, se previne eroziunea solului, se reabilitează solurile degradate, iar fructele rezultate sunt încadrate în grupa de produse ecologice. Se evită astfel poluarea solului şi a apelor cu nitriţi, nitraţi şi metale grele, deoarece fructele de pădure dispun de un mecanism simbiotic prin care îşi procură singure hrana principală, adică azotul”, arată organizatorii proiectului.

Înfiinţarea plantaţiei de fructe de pădure se realizează în regim ecologic, nefiind necesar a se utiliza insecticide, fungicide şi alte soluţii pentru tratamente poluante.

Plantarea s-a făcut cu voluntari

La acţiunile din cadrul proiectului au participat voluntari ai Asociaţiei Rotary Club Valea Prahovei, ai Asociaţiei pentru Protejarea Mediului Înconjurător Prahova, ai Ocolului Silvic Azuga, precum şi cetăţeni ai oraşului. Elevii voluntari au participat la acţiuni în afara cursurilor, iar profesorii au remarcat importanţa lor educativă.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!