• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SPRIJINUL CUPLAT pentru VACA DE CARNE! Schimbările pe care TREBUIE să le știe TOȚI CRESCĂTORII!

    Roxana Dobre -

    Sprijinul cuplat pentru vaca de carne, noi reguli pentru fermieri. În 2017, crescătorii de vaci din rasele de carne au de îndeplinit reguli noi pentru încasarea Sprijinului Cuplat Zootehnie. 

    Sprijinul cuplat pentru vaca de carne a adus în 2015 cele mai mari subvenții crescătorilor de animale, mai exact 1.312 de euro pe cap de animal. O sumă deloc de neglijat dar nici atât de ușor de încasat având în vedere condițiile dar și prețul mare al unor astfel de animale de rasă.

    Pentru fermierii care vor să ceară sprijinul cuplat în 2017, pentru taurinele din rase de carne și metișii acestora, condițiile sunt următoarele:

    -Fermierii să solicite SCZ pentru un efectiv de animale de minimum 10 și maximum 250 de capete taurine de carne, inclusiv, pe beneficiar, în exploatații cu cod ANSVSA, constituit, după caz, din:

    Atenție! Solicitanții cu un efectiv mai mare de 250 de capete taurine de carne beneficiază de SCZ calculat la nivelul a maximum 250 de capete taurine de carne!

    Mai mult, tineretul mascul pentru care se solicită SCZ trebuie să aibă vârsta de maximum 25 de luni la data ieșirii din exploatație sau la data-limită de depunere a cererii unice de plată, după caz. 

    De asemenea, SCZ se acordă pentru tineretul femel până la prima fătare, dar nu mai târziu de vârsta de 32 de luni la data ieșirii din exploatație sau la data-limită de depunere a cererii unice de plată, după caz!

    De reținut! Vacile de carne și/sau vacile metise cu rase de carne și/sau taurii de reproducție din exploatație pentru care beneficiarul solicită SCZ să aibă vârsta de maximum 12 ani vacile și de 6 ani taurii de reproducție la data-limită de depunere a cererii unice de plată!

    – Efectivul de animale trebuie să fie identificat și înregistrat în RNE și să dețină registrul individual al exploatației, completat și actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000!

    -Animalele pentru care se solicită SCZ trebuie să fie deținute de beneficiar cel puțin o perioadă de 8 luni de la data intrării în exploatație a acestora și până în momentul ieșirii/până la data depunerii cererii unice de plată, după caz, cu excepția vacilor din rase de carne și sau metise cu rase de carne care trebuie menținute, pe o perioadă de reținere de 6 luni de la data- limită de depunere a cererii unice de plată, la adresa exploatației și/sau locației menționată în cerere; momentul ieșirii din exploatație menționat anterior trebuie să fie cuprins între ziua următoare închiderii perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul precedent și data-limită de depunere a cererii unice de plată pentru anul curent;

    Atenție! Absolut toate animalele din categoria taurine din rase de carne și metișii acestora pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscriși în Registrul genealogic al rasei!

    Cum se împart banii

    Animalele beneficiază de sprijinul cuplat în zootehnie astfel:

    SCZ pentru creșterea taurinelor din rase de carne și metișii acestora se acordă pentru următoarele categorii de animale, astfel:

    Lista documentelor care însoțesc cererea unică

    Pe lângă aceste documente trebuie să deputeți și următoarele ACTE obligatorii:

    Rasele pentru care se poate cere SCZ:

    ATENȚIEI PERIOADA DE DEPUNEREA CERERILOR ESTE 1 MARTIE – 15 MAI 2017

    NU UITAȚI că trebuie să solicitaţi sprijinul aferent schemei de plată/ajutorului naţional/ măsurii de sprijin dorite şi să semnaţi toate paginile cererii unice de plată.

    Dacă nu aveţi un număr de înregistrare de la APIA, înseamnă că nu aţi depus cerere şi nu beneficiaţi de sprijin. Solicitaţi responsabilului de dosar numărul de înregistrare. Este dovada că aţi depus o cerere unică de plată pentru campania curentă.

    Pentru respectarea programării şi pentru evitarea deplasărilor repetate la sediul APIA este necesar să vă asiguraţi că deţineţi şi prezentaţi la centrele APIA, la depunerea cererii, documentele mai sus menţionate, după caz. Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii dumneavoastră, este necesar să vă prezentaţi la data și ora la care sunteţi programat, deoarece termenul de depunere a cererii de plată este 15 mai 2017.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE