Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚII APIA: Ultimele vești despre SITUAȚIA PLĂȚILOR către FERMIERI!

Bani transferați către fermieri. APIA a achitat deja suma de 40 milioane de euro pentru ANT 1, vegetal către 470.000 de fermieri, până astăzi. Anunțul a fost făcut de către directorul general al APIA, Adrian Pintea, în cadrul Conferinței MediafaxTalks „Fermierii României”, eveniment organizat de Mediafax.ro şi Revista Agrointeligenţa.

Avem până astăzi deja plătită suma de 40 milioane euro pentru 470.000 de fermieri. Zilele următoarele vom începe autorizarea și pentru zootehnie și ne dorim ca până la 31 martie să finalizăm toate plățile pentru Campania 2016”, a anunțat astăzi Adrian Pintea.

Primele sume achitate de APIA pentru ANT 1, vegetal, au intrat pe 23 februarie în conturile a 47.905. Este pentru prima dată, când plățile au început cu 5 luni mai devreme față de anul precedent.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 54/16 februarie 2017, plafonul aprobat pentru anul de plată 2016 este de 119.422.100 euro pentru 680.000 de fermieri, reprezentând echivalentul a 531.870.207 lei, și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


13 comentarii

 1. Incompetenta, minciuna si nesimtire la APIA !!! Desi am fost anuntati in repetate randuri ca au fost finalizate controalele, azi am aflat cu stupoare ca teledetectia e departe de a fi finalizata si cei de la APIA nu au momentan nicio solutie. Exista chiar riscul ca cei aflati la control prin teledetectie sa nu primeasca vreun leu pe 2016. Demisia domnule ministru ! Demisia domnilor de la APIA ! Mincinosi ordinari !!

 2. Astia de la APIA au devenit in ultimul timp experti in raspunsuri evazive. S-au dat 40 milioane la 470000 de fermieri, asta inseamna in medie 85 euro de caciula. Mare realizare. Unde sunt restul masurilor, banii pentru cei aflati la control, care nu au primit nimic pe 2016? Era vorba ca se dau dupa ce se introduc rapoartele de control. S-au introdus de vreo 2 saptamani, unde sunt banii?! Dati-ne date exacte, nu vorbe goale si maruntisuri de genul ANT. Ba mai mult, pana si ANT se da tot celor ce au luat avans si nu au fost la control. Cu noi, restul, cum ramane?

 3. Tot minciuni domnilor….
  Spuneti dracului ceva concret.
  Nu mai amagiti atata fermierii
  Sa va fie rusine
  Spuneti ca nu aveti bani si veti plati la Sfantul Asteapta.
  Macar stim cum stam !

 4. Am fost la banca azi si am intrebat daca au intrat ceva bani in cont . Mi-au spus ca au intrat ceva bani saptamana trecuta doar la persoane fizice , adica sume derizorii . Se vede treaba ca nu au bani . APIA locala spune ca au incheiat controalele si au introdus in sistem toate datele .APIA central spune ca inca nu au datele de la contorlele in teren .Am impresia ca nu sunt bani si ministrul asta este pus doar pentru a da din gura ca Sebastian Domozina si a incerca sa calmeze situatia . Noi nu avem nevoie de promisiuni . Avem nevoie de date concrete . Daca se plateste din 1 mai , sa fie 1 mai . Sa stim si noi pe ce ne bazam .

 5. O minciuna de toată frumusețea. Am căutat azi și nu au intrat banii pe 2016. Încercați și faceți plățile către toți fermierii pt ca e discriminatoriu ca unii sa fi beneficiat de alocarea totala a subvențiilor iar alții deloc. Sa va fie rușine!

 6. BUNA ZIUA ,DE CE LA MICII FERMIERI CARE CULTIVA CAT DE CAT ROSII,ARDEI ,CEAPA,RADACINOASE VINETE,VA SCRIU CUM SE CERE LA REGISRTUL AGRICEL CU SE DA O SUBVENTIE CAT DE CAR UN PIC MAI MARE ,PORUMBUL,GRAUL,SFECLA …ACESTORA NU LE TREBUIE ATATA APA SI MULTE ALTE MUNCI MULTE CUM E LA RISII,ARDEI DE SOLAR,CASTRAVETI .,A SE PRESUPUNE CA RECOLTAM MAI MULT =NU PTR CA LEGUMICULTURA DIN CAMP -PRACTICATA NU IESE CA PE CALCULATOR SI SUNT DIN BACAU O COMUNA IN CARE NU NE PUTEN ASOCIA CA SANTEM 4 FAM CARE RACE TOCMAI COMUNA D-LUI BACIU DE LA LAPERD ,PE DANSUL IL INTERESEAZA CULTURA DE PORUMB,CEREALE ZIS CULTURA MARE MOLDOVA DE NORD E UN PIC DEFAVORIZATA POT SA IES EU CU ROSII LA 15-20 MAI CUM IES CEI DIN CUD SAU VEST??? NU NOI IESIM LA 15 IUNIE DATI-NE SI NOUA POATE MAI PUTINI BANI ,DACA NU SI MAI MULTI CA IN SERE SE FACE FOC LUATI TEMPERATURILE NOCTURNE DIN 1 IAN DIN BACAU ,TIMISOARA TELEORMAN,CRAIOVA DAR SI CELE DIURNE SI STATI STRAMB SI CALCULATI DREPT CUM CA NOI MUNCIM IN JUR DE 1 HA SOLAR ,20-30 HA GRADINA ,RESTUL PANA LA 50 SI CULTURA MARE CHIAR VA ROG UN RASPUNS PE ELENA SAVIN -BACAU

Scrie un comentariu