• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FORUMUL OPTITECH pentru POMICULTURĂ: Peste 180 de participanți la EVENIMENTUL SYNGENTA dedicat producătorilor de fructe!

    Gabriela Gimbășanu -

    Pomicultorii români au răspuns ”Prezent!” la Forumul OptiTech pentru Pomicultură Syngenta, eveniment ajuns în această primăvară la cea de-a VIII-a ediție. Organizat în perioada 7-8 martie la Poiana Brașov, Forumul a adus o noutate în privința organizării: specialiștii Syngenta au schimbat formatul și au ales ca în prima zi de discuție să fie tratate acele subiecte propuse chiar de către pomicultori la ediția anterioară.

    Participanții la Forumul Syngenta au luat parte la ateliere unde s-au discutat problemele importante cu care se confruntă pomicultorii din fiecare regiune, pornind de la combaterea rapănului la măr, continuând cu rărirea chimică a fructelor și cu prezentarea celor mai noi produse și inovații tehnologice adaptate nevoilor specifice ale producătorilor de fructe.

    Forumul OptiTech pentru Pomicultură din acest an a fost moderat de Andreea Caimac Iacobescu, manager campanii culture speciale în cadrul companiei Syngenta.

    Andreea Caimac Iacobescu Syngenta

    Anul acesta ne aflăm la ediția a VIII-a a Forumului dedicat pomiculturii și ne mândrim că am mărit numărul de participanți – de la 60 participanți câți am avut acum opt ani, la peste 180 de pomicultori participanți la acest Forum. Ne întâlnim pentru a afla care au fost provocările anului agricol trecut, pentru a căuta soluții la problemele cu care ne-am confruntat. Este prilejul pentru a afla care sunt produsele Syngenta care răspund punctual la aceste probleme, cum putem să venim în sprijinul dumneavoastră și al activității pe care o desfășurați”, a declarat Andreea Caimac Iacobescu, manager campanii culture special în cadrul companiei Syngenta, în deschiderea celei de-a VIII-a ediții a Forumului OptiTech pentru Pomicultură.

    Syngenta pune mare preț pe culturile speciale

    George Drăgan, directorul general al companiei Syngenta România și Moldova, le-a vorbit pomicultorilor despre locul strategic pe care îl ocupă culturile speciale în portofoliul de produse al companiei.

    George Dragan Syngenta

    Acest Forum este încă o confirmare a faptului că Syngenta pune mare preț pe ceea ce noi numim specialități: viță de vie și pomi fructiferi. (…) Am decis ca anul 2017 să fie unul în care să investim. În zona de expertiză tehnică ne gândim să ne mărim echipa, am reformat-o și sperăm să avem o poziție nouă. Sunt multe noutăți pe care colegii mei le vor prezenta. Vă mulțumim că ne cumpărați produsele și vă doresc un an bun, fără prea mulți dăunători. Vă doresc un an cu prețuri bune”, le-a spus George Drăgan, directorul general al companiei Syngenta, pomicultorilor prezenți la eveniment.

    Prețul de vânzare al unui măr de import este mai mic decât costul de producție

    Directorul general al companiei Syngenta România și Moldova le-a vorbit celor peste 180 de fermieri prezenți la Forumul pentru Pomicultură și despre necesitatea de a produce mai mult și mai ieftin pentru a răspunde unei nevoi în creștere a cererii de alimente la nivel mondial. De asemenea, șeful Syngenta a atras atenția și asupra importanței protejării producătorilor români de fructe în fața importurilor masive.

    Nu vreau să critic nici statul român și nici Ministerul Agriculturii, nu sunt eu cel care trebuie să facă asta. Vă ajutăm să produceți mai mult, mai eficient, poate cu costuri mai mici și, cu toate că aceste costuri scad în continuare, suntem invadați de importuri și ne întrebăm de ce se întâmplă asta și cum este posibil ca prețul de vânzare al unui măr care este produs într-o țară din UE, care din întâmplare începe cu litera P (Polonia – n.r) este vândut în România sub prețul dumneavoastră de cost. Poate că aici ar trebui să fiți puțin mai uniți și să încercați ca, printr-o voce puternică, comună să vă adresați Ministerului Agriculturii ca să vă protejeze interesele. Mi-aș dori să văd mere românești care să se mănânce în țara care începe cu litera P”, a declarat directorul general al companiei.

    George Drăgan le-a vorbit pomicultorilor și de faptul că Syngeta ”este într-un proces de achiziție cu o mare companie din China”. ”Acest proces de integrare teoretic ar trebui să aducă o scădere a prețului de cost și implicit prețuri mai bune pentru dvs. În același timp aduce și o consolidare a industrie, o globalizare și mai puțină competitivitate”, a explicat George Drăgan care este stadiul negocierilor privind fuzionarea companiei Syngenta cu compania chinezească.

    Eveniment cu multe informații utile pentru pomicultori

    În cadrul Forumului pentru Pomicultură, specialiştii Akos Forrai – Asset manager & Technical Crop Expert Sud-Estul Europei şi George Andron – Key account manager Syngenta au vorbit despre combaterea Lepidopterelor, în timp ce Florin Nițu, Global Product Manager a detaliat strategia de combaterea a rapănului.

    prezentare Syngenta rapan

    Despre rărirea chimică a fructelor le-a vorbit pomicultorilor prezenți specialistul și consultantul olandez Jan Hoogland. Ultima prezentare a aparținut lui Simon Arnsek, Asset manager & technical crop expert, pe zona de S-E a Europei Syngenta care le-a prezentat fermierilor produsele inovative care îi vor ajuta să țină sub control rapănul în plantațiile de măr.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții

    Ultimele știri

    Se anunță ieftiniri pe piața inputurilor agricole. Costurile la grâu, cu 10-15% mai mici Cota pentru exportul de porumb ucrainean în UE a fost depășită. Nicio reacție din partea Comisiei Care sunt cei mai apreciați hibrizi de floarea-soarelui din portofoliul Fertillia