Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚII ale fermierilor români care AJUNG LA STRĂINI!

Subvenții pentru fermierii străini care lucrează pământ în România! O situație recentă transmisă de Ministerul Agriculturii către Parlament arată că un număr de 155 de cetățeni străini care dețin terenuri agricole au solicitat fonduri prin APIA, pentru o suprafață de peste 2.500 de hectare, însă în statistică nu sunt incluse și persoanele juridice.

Ministerul a transmis că în datele existente sunt incluse doar persoanele care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafețelor de teren agricol și/sau deținători legali de animale, potrivit APIA și sunt excluse persoanele juridice pentru care cererile pentru măsurile de sprijin pot fi depuse de către administrator/împuternicit/delegat, persoană cu cetățenie română.

”Din interogarea bazei de date a Agenției, în campania 2016 au depus cereri pentru măsurile de sprijin finanțate din fonduri europene și bugetul național un număr de 155 de persoane străine, cu o suprafață solicitată de 2.637,90 ha. Din cei 155 fermieri persoane străine, până la această dată a fost autorizată la plată suma de 291.027,65 euro pentru un număr de 119 fermieri persoane străine”, se arată în răspunsul Ministerului Agriculturii.

Sursa: www.ziare.com


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu