CUM TRATĂM SEMINȚELE pentru A PROTEJA CULTURILE împotriva SECETEI!
agrointeligenta.ro -Soluția pentru a învinge condițiile meterologice nefavorabile și orice alt fel de stres nu stă în soluții de moment, ci în pregătirea culturilor prin tratamente începând de la semințe și care determină planta să funcționeze la randament maxim. O astfel de abordare asigură rezultate mai bune indiferent de ce rezervă viitorul, protejând culturile și stimulându-le să atingă potențialul maxim.
Dintre toate condițiile necesare agriculturii de succes, condițiile meterologice sunt cele mai importante și totodată singurul factor pe care agricultorii nu-l pot controla. Ca fermierii să poată face față vremii, trebuie să pregătească culturile încă din stadiul de semințe. Pe lângă tratamentele clasice cu fungicide și insecticide, semințele trebuie tratate cu un biostimulator care să crească toleranța la orice fel de stres și să le ofere un start foarte bun.
Deși în restul țărilor agricole mari: China, USA, Rusia, Brazilia, Spania, Franța, dar și în țările din jurul nostru: Ucraina, Ungaria, Bulgaria ,Polonia, Moldova, o astfel de abordare este folosită de majoritatea agricultorilor de ani buni, în România este primul an în care agricultorii au la dispoziție Albit – un agent de protecție și stimulare multitask care cuprinde toate domeniile vitale ale vieții plantelor.
Cum reușește Albit să crească toleranța plantelor la secetă?
• Crește capacitatea plantei de reținere a apei + 4- 28%
• Crește conținutul de apă în frunze + 7-10%
• Scade intensitatea transpirării – 31-66%
• Crește rezistența plantei la caldură + 18-60%
Albit conține bacterii benefice pentru plante care declanșează la contactul cu suprafața semințelor și frunzelor o reacție autoimună a plantelor, determinând creșterea capacităților antioxidante ale plantelor și creșterea conținutului de acid ascorbic și clorofilă.
Din moment ce practic orice stres în plante în cele din urmă duce la deteriorarea clorofilei, plantele tratate în prealabil cu Albit posedă o rezistență mult mai mare la stres.
• +16,6% la erbicide ;
• +16,1% la insecticide;
• +12,0% la fungicide.
Albit, posesor al Recordului mondial Guinness World Records la producția de rapiță – 6,86 t/ha, a participat anul acesta, pentru prima oară, la 2 evenimente din România: Ziua Verde a Cartofului și Ziua Sfeclei, organizate la ferma Vălenii Doamnei – jud. Neamț, unde a obținut locul 2 la Producție și Profitabilitate la ambele culturi.
“Cartoful,ca aliment de bază în cea mai mare parte a lumii,trebuie să fie sănătos, lipsit de reziduuri chimice,dar în același timp ,ca să fie profitabil,trebuie să-i stimulezi capacitatea de producție spre maximum din potenial. Se pare că tehnologia ALBIT răspunde acestor imperative. In anii următori vom continua experiențele pentru a da certitudine primelor rezultate”, a declarat dr. ing. Vasile Pop Silaghi, fermier și gazda evenimentelor Ziua verde a cartofului și Ziua Sfeclei.
Floarea soarelui: + 27,9 % (cost tratament complet: semințe+2 foliare – 57 lei)
Porumb: + 15 % (cost tratament complet: semințe + 2 foliare – 57 lei)
Rapiță: + 42,9 % (cost tratament complet: semințe + 2 foliare – 42 lei)
Grâu: + 14,8 % (cost tratament complet: semințe + 2 foliare – 63 lei)
Cartof: + 20% (cost tratament complet: semințe + 2 foliare – 250 lei)
Soia: + 19,6 % (cost tratament complet: semințe +2 foliare – 28 lei)
Sfeclă de zahăr: + 16,2% (cost tratament complet: semințe + 2 foliare – 40-63 lei)
Roșii: + 23,4% (cost tratament complet: semințe + 2 foliare – 43 lei)
Un biostimulator care protejează culturile în fața tuturor factorilor de stres și care le stimulează să iși atingă potențialul maxim, disponibil la un cost de 30 – 60 lei/ha, nu trebuie să lipsească nici unui agricultor din România.