• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANUNȚUL ȘEFULUI APIA pentru FERMIERII CARE N-AU LUAT NICI UN LEU DIN SUBVENȚIE!

  Roxana Dobre -

  772.902 era, la mijlocul săptămâniit trecute, numărul fermierilor care au primit bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în cadrul Campaniei 2016. Directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea, a explicat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro și care este situația acelor beneficiari de subvenții care s-au aflat în eșantionul de control, fermieri care, în cea mai mare parte, nu au primit până acum nici un leu din subvenții.

  Doresc să informez toţi fermierii că dosarele aflate în eșantionul de control nu sunt blocate la autorizarea plății. Pe măsură ce sunt finalizate controalele pe teren (inclusiv introducerea datelor de control în sistemul informatic), dosarele își urmează fluxul spre autorizarea plăților”, ne-a declarat Adrian Pintea.

  Aşa cum am precizat anterior, dosarele fermierilor din eșantionul de control, care nu sunt pe fluxul de autorizare, sunt cele care așteaptă finalizarea controalelor pentru Măsura 10 – Agromediu și climă – Pachetul 4 – Culturi verzi și Pachetul 7 – Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roșu și pentru Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu”, a mai explicatul șeful APIA.

  În ceea ce privește controlul prin teledetecţie, Adrian Pintea declară că ”acesta se realizează pe un eşantion stabilit prin analiza de risc sau prin selecţie aleatoare. În cadrul controlului prin teledetecţie parcelele declarate de către fermieri în cererile de plată sunt verificate pe baza imaginilor satelitare. Controlul se efectuează pe baza imaginilor multispectrale de înaltă şi foarte înaltă rezoluţie pe care s-au interpretat stadiul de vegetaţie al culturilor, limitele de culturi sau parcelele şi tipurile de culturi, imaginile fiind preluate în etape diferite în lunile aprilie, mai, iunie, iulie şi august”. ”Dacă, în urma controlului prin teledetecție, există ferme care au cel puţin o parcelă cu cod de eroare se realizează acţiunea de “follow-up”, concretizată în completarea de către fermier a raportului de control prin teledetecţie şi clarificare cu fermierul, pe baza documentelor doveditoare ale utilizării suprafeţelor declarate”, a mai explicat Pintea.

  La această dată, controalele prin teledetecție au fost finalizate pentru întregul eșantion de control, derulându-se acțiunea de clarificare cu fermierii. ”În urma clarificărilor, se efectuează controalele administrative care generează rezultatele finale, iar dosarele parcurg etapele fluxului de autorizare la plată”, a mai spus directorul general al APIA pentru Agrointeligența.

  APIA achită în acest moment următoarele scheme/măsuri de sprijin:

  Schemele finanțate din FEGA – plăți directe şi sprijin cuplat în sectorul zootehnic
  o Schema de Plată Unică pe Suprafaţă
  o Plata Redistributivă
  o Plata pentru Practici Agricole Benefice pentru Climă și Mediu
  o Plata pentru Tinerii Fermieri
  o Schema de Sprijin Cuplat în sectorul zootehnic
  o Schema Simplificată pentru Micii Fermieri

  Măsuri finanțate din FEADR
  o Măsura 10 Agro-mediu și climă
  o Măsura 11 Agricultura ecologică
  o Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice
  o Măsura 214 Plăți de Agromediu – continuarea vechilor angajamente

  Schemele finanțate din Bugetul Național
  o Ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul vegetal (Ajutorul National Tranzitoriu in sectorul vegetal pentru culturile amplasate in teren arabil – ANT 1)
  o Ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic (Ajutoarele Nationale Tranzitorii în sectorul zootehnic (bovine sector lapte – ANT 7, bovine sector carne – ANT 8, ovine/caprine – ANT 9).

  Până la data de 22 martie, ora 14.00, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a autorizat la plată pentru Campania 2016 suma totală de 1,368 miliarde euro, din care:
  – FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) – suma de 1,016 miliarde euro;
  – FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) + cofinanțare de la BN1 (Bugetul Național) – suma de 191,62 milioane euro;
  – BN (Bugetul Național) – suma de 160,09 milioane euro.

  Citiți și:

  EXCLUSIV! Iată situația cu PLĂȚILE APIA pentru FIECARE JUDEȚ! LISTA COMPLETĂ CU FERMIERII care AU LUAT SUBVENȚIILE!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Mihail Dumitru, DG AGRI: Politica actuală de subvenții va continua și anul viitor, și în 2022! Fermierii chemați urgent la APIA pentru subvenția de 1.000 euro/hectar! Plafonarea subvențiilor, adoptată cu excepții de Parlamentul European. Ce opțiuni are România!

  Ultimele știri

  Curiozități despre miere: 10 lucruri importante despre mierea de albine S-a votat! Fermierii de peste 40 de ani – acces mai ușor subvenții și fonduri europene! S-a votat la Bruxelles! Cum se distribuie subvențiile APIA către fermieri în noua PAC

  Căutare în articole