• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGROINTELIGENȚA – prezentă la FORUMUL PRIVIND VIITORUL AGRICULTURII. Evenimentul de la Bruxelles reunește 1.200 DE PARTICIPANȚI DIN TOATĂ LUMEA!

    Roxana Dobre -

    Cea de-a zecea ediție a Forumului privind Viitorul Agriculturii (FFA) se desfășoară astăzi, marți – 28 martie, la Bruxelles, și reunește unii dintre cei mai importanți oameni din agricultură. Încă de la prima ediție din anul 2008, Forumul privind Viitorul Agriculturii (FFA) a pus la dispoziție cea mai renumită platformă europeană și internațională pentru dezbateri și discuții despre agricultura durabilă și provocările legate de mediu.

    Ca și în anii trecuți, FFA este organizat de către Organizatia Europeană a Proprietarilor de Teren (ELO), în parteneriat cu compania Syngenta.

    În 2017, Forumul privind Viitorul Agriculturii va marca al zecelea an reînnoindu-și angajamentul de a cataliza și a urmări idei care să susțină sustenabilitatea în cadrul lanțului valoric alimentar, de la fermă la farfurie.

    Astăzi evenimentul care reunește peste 1200 de participanți din toată lumea, va extinde un apel la acțiune, un apel la concentrarea asupra aspectelor practice ale implementării, un apel la rolul de conducere, lider asumat de toate grupurile interesate, inclusiv angajamentul de a coopera și a colabora, care va oferi avantaje importante și semnificative de-a lungul lanțului valoric.

    Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), astfel cum sunt definite în Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a Organizației Națiunilor Unite, alături de Acordul de la Paris privind Schimbările Climatice COP21, oferă o direcție clară privind sustenabilitatea în anii ce urmează. Cu toate acestea, punerea în aplicare a obiectivelor rămâne principala provocare și singura cale spre succes. Astfel, în contextul acestor acorduri internaționale majore, Forumul privind Viitorul Agriculturii din 2017 se va concentra asupra modului în care Obiectivele de Dezvoltare Durabilă încep să fie puse în practică în teren și asupra impactului care poate fi deja vizibil în Europa și în lume.

    Odată cu creșterea nesiguranței cu privire la impactul schimbărilor climatice, al prețurilor mici pentru agricultori și al declinului semnificativ al biodiversității, politicienii, liderii din mediul afacerilor, agricultorii și societatea civilă trebuie să accepte faptul că aceste provocări interconectate nu permit “menținerea practicilor actuale” dacă vrem să le asigurăm un viitor generațiilor următoare.

    ”Cu toții trebuie să ne aducem contribuția și să ne unim pentru a realiza schimbări și progrese importante”,  acest lucru reprezintă un angajament fundamental al Forumului privind Viitorul Agriculturii. Ajutând la conducerea agendei ambițioase și a obiectivelor FFA 2017, fostul Secretar General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Kofi Annan va susține discursul de deschidere și își va împărtăși opiniile cu privire la semnificația și contribuția agriculturii în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite de acordurile internaționale, și va pune în evidență cât de important este rolul de conducere asumat de toate părțile interesate.

    Janez Potočnik, Președinte FFA și fost Comisar European pentru Mediu (2010-2014) și pentru Cercetare și Știință (2004-2010), va aduce din nou laolaltă vorbitori importanți de la instituții internaționale, din mediul universitar, al afacerilor, sectorul agricol și societatea civilă pentru a se alătura dezbaterii de la Forumul privind Viitorul Agriculturii 2017.

    Agrointeligența este prezentă la eveniment și vă va țin la curent cu cele mai importante declarații din cadrul evenimentului la care participă și o delegație de fermieri din cadrul Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, organizație membră ELO.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor la final de an. Prețuri pentru tona de grâu și de porumb Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă