• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DAN FARCAȘ, AECTRA: ADJUVANȚII – soluții simple, necostisitoare pentru CREȘTEREA EFICIENȚEI TRATAMENTELOR aplicate de fermieri!

    Gabriela Gimbășanu -

    Produsele și serviciile companiei Aectra Agrochemicals sunt binecunoscute în rândul fermierilor. Aectra este activă în piața românească încă din 1990 și a reușit să se impună în segmentul biostimulatorilor, unde ocupă poziția de lider, cu o cotă de piață de peste 30%. Dacă în această zonă fermierii au folosit cu succes produse precum Atonik, Terra-Sorb și mai nou BlackJak, strategia companiei este de a-și îndrepta atenția și către dezvoltarea unei game de produse aflată la debut, aceea a adjuvanților.

    Încă de la intrarea pe piața românească, compania Aectra a încercat să aducă produse inovatoare care să convingă prin rezultatele obținute. ”Suntem activi în domeniul agriculturii începând din 1990, fiind una din primele companii prezente pe piața românească. Am încercat tot timpul să fim o companie inovatoare, să introducem produse noi, aplicații noi. De exemplu, suntem cei care au introdus pentru prima dată categoria de biostimulatori în România, sau categoria de adjuvanți. Tot timpul ne-am propus să ajutăm fermierii cu soluții noi. Pentru noi este foarte important să vedem că soluțiile pe care le recomandăm au rezultate și le permit fermierilor să obțină profit”, explică Dan Farcaș, Executive Manager în cadrul companiei.

    Produsele noi care sunt introduse pe piața din România sunt testate în prealabil, aceasta fiind și o măsură de siguranță pe care compania o ia tocmai pentru a se asigura că ceea ce le oferă fermierilor români va și aduce rezultatele așteptate. O astfel de strategie ajută la menținerea unei legături strânse cu fermierii, iar specialiștii din teren sunt cei care merg în ferme și urmăresc rezultatele aplicării produselor. ”Pentru orice produs pe care l-am adus în România am stabilit locații de testare. Atât noi, cât și fermierii români vrem să fim siguri că soluțiile pe care le recomandăm dau rezultatele așteptate. În fiecare an venim cu produse noi, anul acesta vom continua să recomandăm produse deja consacrate, în special în domeniul biostimulatorilor, dar și în domeniul fertilizanților foliari”, susține Executive Managerul Aectra.

    Pentru anul 2017, strategia companiei este aceea de a dezvolta, concomitent, produsele consacrate și categoria de adjuvanți, cu rol important pentru fermieri. ”Categoria adjuvanților este mai nou intrată în atenția fermierilor. Din informațiile pe care le am, noi am introdus primul adjuvant pe piața din România, era un produs care se adresa prevenirii dehiscenței la rapiță. Acesta a fost primul adjuvant, a avut evoluția lui și este folosit în continuare. Anul acesta am introdus un produs nou, un antispumant care rezolvă o problemă destul de importantă pentru fermieri și anume spumarea soluției de stropit, destul de mare consumatoare de timp. Avem o soluție simplă și puțin costisitoare”, mai spune Dan Farcaș.

    În urmă cu patru ani compania Aectra a introdus un adjuvant care ajută la corecția apei folosită pentru prepararea soluției de stropit. Puțini fermieri sunt conștienți de rolul pe care îl joacă apa în eficiența și eficacitatea pe care o pot avea la tratamentele pe care ei le aplică. ”Sunt doi parametri ai apei care sunt decisivi în eficiența unui produs – vorbim de pH, care trebuie să fie într-un optim în zona acidă, undeva între 5,5-6,5 și duritate. Avem studii în spate, acești doi parametri pot influența în mod decisiv eficacitatea unui produs de protecție a plantelor. În jur de 40-50% din eficacitatea lui se poate pierde dacă apa nu este în parametri. Am venit cu un astfel de produs care se numește Isotac și care realizează corecția atât a pH-ului, cât și a durității apei – lucru pe care puține produse îl fac – la o investiție acceptabilă pentru fermier”, a adăugat reprezentantul Aectra.

    Un al scop important în cadrul companiei este acela de a oferi fermierilor soluții de fertilizare adaptate nevoilor solului pe care aceștia îl lucrează. ”Începând de anul trecut compania noastră și-a deschis și o linie de fertilizanți foliari la fabrica noastră de la Câmpia Turzii. Acolo putem produce formule variate, în diverse concentrații de azot, de fosfor și potasiu, sau de microelemente în funcție de nevoile fermierului. Vorbim de produse dedicate, de produse fabricate în România”, a conchis Executive Managerul de la Aectra Agrochemicals.

    Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania Aectra în parteneriat cu Agrointeligența – www.agrointel.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții

    Ultimele știri

    Plăți finale APIA 2024. Prima listă cu fermieri care încasează a doua tranșă din subvenții Deutz-Fahr renunță la producția de combine și închide fabrica din Croația Avertisment al Președintelui ANPM: Trufele românești ar putea dispărea, din cauza braconierilor!