• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DAN POPESCU, AECTRA: Le recomand fermierilor să investescă în INPUTURI CARE FAC DIFERENȚA!

    Gabriela Gimbășanu -

    Dan Popescu, președintele AECTRA Agrochemicals, unul dintre cele mai puternice branduri de inputuri de pe piața din România, spune că investiția in sol este cea mai bună investiție pe care o poate face un agricultor român. Ca și orice altă resursă, și pământul sărăcește la nivel de fertilitate, așa că fermierii au nevoie de soluții care să îi ajute să crescă nivelul de humus al solului pe care îl lucrează.

    Fertilitatea solului dar și conținutul de humus al acestuia sunt două elemente care influențează în mod decisiv nivelul de producție pe care fermierul îl înregistrează. Exploatarea intensivă, prelucrarea solului în adâncime, aplicarea necorespunzătoare de îngrășăminte și pesticide, toate duc la scăderea conținutului de materie organică din sol. În condiții naturale, un centimetru de sol fertil se reface într-o perioadă de 300 de ani.

    Despre produsul inovator Blackjak®, dar și despre modul în care acesta acționează la nivelul solului am discutat cu Dan Popescu, președintele AECTRA, în cadrul unui interviu live transmis pe pagina de Facebook Agrointeligența.

    Agricultura intensivă consumă resursele naturale ale solului. În fiecare an, nivelul tehnologiilor profesionale de exploatare ale pământului a crescut. S-a investit în utilaje, în tehnologii, în pesticide, în așa fel încât am reușit să ne ridicăm producțiile medii la hectar. Orice evoluție tehnologică duce însă și către deficiențe. Solul nostru din România – istoric considerat foarte fertil, bogat în humus, după exploatarea lui intensivă de zeci de ani, categoric sărăcește. Pentru a reface conținutul de humus din sol există soluții pe piață și în acest sens Blackjak® – un produs din portofoliul AECTRA, este o astfel de soluție”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Dan Popescu.

    Un alt sfat important pe care președintele AECTRA l-a transmis în cadrul interviului acordat Agrointeligența Web TV a fost pentru un preț corect pentru inputurile agricole.

    Negocierea prețului la inputuri merge până la un punct – acela în care fermierul să aibă un cost bun la hectar, iar compania furnizoare să poată continua să investească în noi produse performante. Astfel, le recomand fermierilor ca pe lângă a obține un preț bun, să urmărească mereu să investească în inputurile care fac diferența. Revenind la partea de fertilitate a solului și creșterea randamentului lui, investiția în BlackJak® se justifică prin rezultate. Cea mai importantă investiție este în cea mai valoroasă bogăție a fermierului – solul”, a mai spus Dan Popescu.

    Referitor la BlackJak®, președintele Aectra a arătat că produsul este unic pe piață prin faptul că are la bază Leonardita provenind din sursa cea mai pură recunoscută la nivel mondial.

    Produsul este o soluție pentru toate culturile. BlackJak® este obținut din Leonardită, materia primă cu conținutul cel mai ridicat de humus. De asemenea, conține toate cele trei tipuri de acizi – humici, ulmici si fulvici – plus humina, deci conține toate fracțiile valoroase ale Leonarditei. Vorbim despre o suspensie lichidă de Leonardită extrasă din Dakota de Nord, din SUA, pentru că această sursă de Leonardită este cea mai pură. Sunt și alte surse de Leonardită, dar care pot fi contaminate cu metale grele și nu numai, așa că din acest motiv am subliniat sursa extractului”, ne-a explicat președintele AECTRA.

    Blackjak® este o suspensie concentrată de Leonardită în apă. Metoda de obținere este specială prin faptul că nu se intervine chimic asupra materiei prime. Astfel, nimic din compoziția Leonarditei originare nu se pierde.

    Procesul de prelucrare și de extracție este unul special, nu se folosesc procedee chimice agresive, iar metoda de procesare este pură, curată, tocmai de aceea produsul este certificat și pentru agricultură biologică. Considerăm că produsul este ecologic din două motive, unul pentru că materia primă din care este obținut este ecologică, iar al doilea este acela al beneficiilor pe care le aduce solului și care au un impact pozitiv în ecologia acestuia și a producție agricole. Acest cumul de factori a condus la la obținerea unui produs foarte curat, provenit dintr-o sursă de humus bogată și pură”, ne-a spus Dan Popescu.

    Un litru de extract de Leonardită echivalează în conținut de acizi humici cu 7-8 tone de gunoi de grajd. Prin aplicarea produsului BlackJak® dispar dificultățile de administrare a zeci de tone de îngrășământ per hectar.

    Doza recomandată de specialiști este de 4-5 litri pe hectar și se aplică la sol cu orice instalație de stropit, înainte sau imediat după semănat. Indicat ar fi ca produsul să se aplice regulat, timp de mai mulți ani, pentru a-și demonstra la maximum eficiența.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!