• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Miel de Camerun, crescut lângă Băicoi, pe masa de Paşti!

    agrointeligenta.ro -

    O rasă de miei africani, de origine cameruneză, e ultima modă. Carnea are gust de vânat, nu miroase a oaie, dar îşi păstrează gustul. Un miel de zece kile costă 400 de lei.

    Ultima fiţă a românilor cu bani este, ca de Paşti, să pună pe masă preparate din carne de miel exotic. Cei dobrogeni, de Sibiu sau din Țara Oaşului nu mai sunt la modă. Și dacă snobii, iniţial, au înlocuit mieluţul autohton cu cel adus tocmai din Noua Zeelandă sau iedul, acum, ca să fii trendy, e musai să faci borş şi drob din miel de Camerun. La preţ e aproape dublu ca cel neaoş românesc. Culmea, mieii de Camerun nu sunt importaţi din Africa, ci fătaţi şi crescuţi la noi lângă Băicoi.

    La Floreşti, judeţul Prahova, un iranian stabilit de 22 de ani în România, creşte oi de Camerun. În fapt, o corcitură între o gazelă Thompson şi muflon. Oaia arată ca o căprioară mică, iar berbecul moşteneşte gena masculină. Un miel de zece kile costă 400 de lei. Dar ca să-l cumperi trebuie să-l convingi pe Reza „Sebi” Taheri, fermierul persan pripăşit la noi, că îl iei pentru prăsilă, să-l creşti. Dacă-ţi convine, te alegi cu doi. Îi creşti la tine în bătătură, îi înmulţeşti şi-ţi mănânci mielul de Camerun, la Paştele viitor!

    Sursa: Evz


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români