Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

OFICIAL! LISTA COMPLETĂ cu SPRIJINUL CUPLAT pe hectar PENTRU FIECARE CULTURĂ AGRICOLĂ!

Subvenții APIA: cuantumurile pentru sprijinul cuplat pentru culturile agricole care încasează acest ajutor în Campania 2016 au fost publicate în Monitorul Oficial. Iată care sunt sumele care, potrivit actului normativ, vor ajunge în conturile fermierilor în perioada următoare, calculate la un curs de referință de 4,4537 de lei pentru un euro.

Bugetele alocate pentru fiecare sprijin cuplat din sectorul vegetal și cuantumul la hectar așa cum apare el în HG-ul publicat în Monitorul Oficial:

SOIA
a) 30.686.000 euro pentru soia, cuantum 335 euro/ha, adică 1.491,9895 lei/ha;

LUCERNĂ
b) 22.379.500 euro pentru lucernă, cuantum 65 euro/ha, adică 289,4905 lei/lei;

MAZĂRE BOABE
c) 190.000 euro pentru mazăre boabe pentru industrializare, cuantum 190 euro/ha, adică 846,203 lei/ha;

FASOLE BOABE
d) 190.000 euro pentru fasole boabe pentru industrializare, cuantum 190 euro/ha, adică 846,203 lei/ha;

CÂNEPĂ PENTRU ULEI ȘI FIBRĂ
e) 171.360 euro pentru cânepă pentru ulei şi fibre, cuantum 204 euro/ha, adică 908,5548 lei/ha;

OREZ
f) 5.842.000 euro pentru orez, cuantum 460 euro/ha, adică 2.048,702 lei/ha;

SĂMÂNȚĂ DE CARTOF
g) 814.800 euro pentru sămânţă de cartof, cuantum 970 euro/ha, adică 4.320,089 lei/ha;

HAMEI
h) 124.440 euro pentru hamei, cuantum 510 euro/ha, adică 2.271,387 lei/ha;

SFECLĂ DE ZAHĂR
i) 17.873.000 euro pentru sfeclă de zahăr, cuantum 610 euro/ha, adică 2.716,757 lei/ha;

TOMATE PENTRU INDUSTRIALIZARE
j) 2.820.000 euro pentru tomate pentru industrializare cultivate în câmp, cuantum 1.410 euro/ha, adică 6.279,717 lei/ha;

CASTRAVEȚI PENTRU INDUSTRIALIZARE
k) 102.000 euro pentru castraveţi pentru industrializare cultivaţi în câmp, cuantum 510 euro/ha, adică 2.271,387 lei/ha;

LEGUME CULTIVATE ÎN SERE
l) 2.395.900 euro pentru legume cultivate în sere: tomate, castraveţi, ardei, varză pentru consum în stare proaspătă şi castraveţi pentru industrializare, cuantum 6.305 euro/ha, adică 28.080,5785 lei/ha;

LEGUME CULTIVATE ÎN SOLAR
m) 10.797.500 euro pentru legume cultivate în solare: tomate, castraveţi, ardei, varză şi vinete pentru consum în stare proaspătă şi castraveţi pentru industrializare, cuantum 3.085 euro/ha, adică 13.739,6645 lei/ha;

PRUNE PENTRU INDUSTRIALIZARE
n) 186.000 euro pentru prune pentru industrializare, cuantum 310 euro/ha, adică 1.380,647 lei/ha;

MERE PENTRU INDUSTRIALIZARE
o) 155.000 euro pentru mere pentru industrializare, cuantum 310 euro/ha, adică 1.380,647 lei/ha;

CIREȘE ȘI VIȘINE PENTRU INDUSTRIALIZARE
p) 62.000 euro pentru cireşe şi vişine pentru industrializare, cuantum 310 euro/ha, adică 1.380,647 lei/ha;

CAISE ȘI ZARZĂRE PENTRU INDUSTRIALIZARE
q) 62.000 euro pentru caise şi zarzăre pentru industrializare, cuantum 310 euro/ha, 1.380,647 lei/ha;

CARTOF TIMPURIU PENTRU INDUSTRIALIZARE
r) 15.975.000 euro pentru cartof timpuriu pentru industrializare, cuantum 710 euro/ha, adică 3.162,127 lei/ha.

Notă: Cuantumul plăţii pe unitatea de măsură pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la suprafeţele eligibile pentru culturile respective. Din acest motiv, pot apărea modificări la aceste cuantumuri, schimbări despre care veți fi informați în timp util de către reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


11 comentarii

 1. Nu avem loc sa luam subventii din cauza ciocoilor noi ,ce au facut genocid in satele romanesti.Au pus mana prin furt pe mijloacele de productie ale CAP- urilor SMA-urile si IAS-urile ale tuturor ,au luat prin constrangere economica pamantul la micii producatori cinstiti,lasandu-i fara obiectul muncii,si acum iau si fondurile europene cele mari prin copii lor ,creindu-le ferme fantoma si prin ghidurile de accesare ale fondurilor ,negociate sau impuse celor ce le -au emis,au furat iarasi startul.Ca sa accesezi vreo masura din PNDR iti trebuie fonduri proprii sau contributii la cofinantare.Cine are fonduri?!Desigur ,ciocoi noi ai revolutiei.Nu le ajunge nimeni la nas,astia cred ca au inventat si apa calda,Nu stie nimeni sa faca agricultura decat ei,parca ei au inventat tehnologii,nimeni nu mai ard voie sa faca agricultura decat ei.Uitati-va la declaratiile lui Tanase Scatiu cel nou(Laurentiu Baciu de la LAPAR)care acuza faptul ca s-au dat fonduri si subventii la micii fermieri ,consideradu-le ajutoare sociale.Daca le-ar da cineva voie, acesti ciocoi ar extermina la propriu pe micii producatori.Daca nu plecau sa munceasca pe plantatiile strainilor,locuitorii de la satele unde ciocoii le-au luat pamanturile,se mancau intre ei ,neavand ce sa mai munceasca pentru un mic venit.La o populatie de 50%care locuieste la sate ,sa ii iei obiectul muncii, fara sa pui altceva in loc ,inseamna ca faci genocid acolo.In nici o tara europena nu cred ca sunt latifundiari mai mari ca in aceasta jungla care este Romania.

 2. Fermierii sa plateasca zilierii cu ora sau cu norma,la preturi
  rezonabile,cel putin 3 euro ora de munca. Munca in agricultura se face sub cerul liber in conditii deosebite.Sau fermierii sa faca contract cu primariile pt folosirea celor cu ajutoare sociale apti de munca.Stabilirea programului de munca si plata
  pentru munca prestata. Ministerul muncii sa elaboreze o metodologie pentru angajarea zilierilor. Trebuie sa aiba dreptul la protectie sociala la fel ca toti angajatii. De altfel fermierii au tot felul de drepturi si ajutoare,pe cand zilierii sunt lasati la bunul lor plac.Ar fi bine ca zilierii sa formeze asociatii ale zilierilor,prin care fermierii sa angajeze zilieri,valaoarea orei de munca si conditiile asigurate. Sunt multe de spus despre organizarea agriculturii,
  dimensionarea propietatii funciare a fermelor cat si a nr.de animale.Nu este normal si economic ca un fermier sa detina mii de hectare si mii si mii de animale. Cum este acum o sa avem cateva mii de ferme si populatia rurala o sa devina iobagii lor cum a fost acum cateva sute de ani. Nici americanii nu au ferme de dimensiunea celor de la noi. Nimeni nu vede ca satele s-au golit de tineri care au fost nevoiti sa plece in strainatate. Sindicatele din agricultura se ocupa de drepturile fermierilor arendasi si marii mosieri. Cu parere de rau trebuie sa spun ca Romanii au o somnolenta permanenta.
  Nu se implica de loc sa vada ce fac imbecilii de politicieni cu tara lor. Stau cu mana intinsa ca niste milogi in loc sa lupte pt minima etica si moralitate in administrarea statului.
  Ar trebui sa nu mai stea cu mana intinsa,sa lase comoditatea si lenea ca sa spunem drept si sa impuna reguli echitabile pt toata lumea.Prima regula in agricultura ar trebui sa fie limitarea propietatii funciare minim 50 ha si maxim 200 ha.
  La fel si la detinerea nr. de animale. Asa o sa apara sute de mii de ferme familiale si bunstarea la sate cat si venituri
  rezonabile la bugetul de stat. Avem ca model tarile Europene unde dimensiunea propietatii funciare este facuta prin lege. CAND O SA AVEM SI NOI O TARA NORMALA?

 3. Se dau subventii fara niciun fel de criteriu,cum sa dai subventii asa de mici la sectorul zootehnic sau la sectorul legumicol sdau la cel pomicol sau viticol etc in general acolo unde lucrarile cele mai importante se fac manual sau la sere si solarii unde munca este infernala . Fata de cultura mare unde se ia un tractor mare utilaje si o combina si se pune grau porumb si floare se lucreaza totul mecanizat implica un singur om . Cum sa i dai subventie egala cu ceilalti ? Criteriile trebuiesc regandite sa implice in primul rand felulul lucrarilor mecanizat sau manual, criterii de performanta de productivitate de calitate de grad de ocupare a fortei de munca de stadiul datoriile etc. EX: un PFA cu 400 ha primeste subventii pentru motorina , subventii la suprafata ,calamitati , ramburs de TVA de la telefon dec serviciu piese de schimb la utilaje masina personala cumpara o limuzina o trece pe firma si isi ia tva inapoi, tot felul de facilitati fiscale si el nu are UN ANGAJAT . E CORECT? asta e o anomalie , trebuie fie SC…. SRL cu angajat peste 100 de ha . SI mai sunt mii de cazuri din astea in agricultura, autoritatile ce fac?

 4. Da dom.ovidiu sunt deacort, dar din păcate avem politiceni care nu știu să facă diferența.dintre mecanizat,si manual,sunt multe sectoare care le facem manual.este o diferenta foarte mare,Petru noi care lucram, cu adevara.

 5. Priviti si va minunati cate ajutoare primesc fermierii vin tot felul de iranieni italieni etc in tara noastra ca mari fermieri iar in tara lor de abia daca se dau jos din banan. Ne iau subventiile si productiile iar noi mancam restrile lor sau ce expira la ei. Nepasare mare din partea statului. Cu terenurule noastre ei castiga miliarde iar ei ne dau 40 litri ulei arenda. Macar daca ar face locuri de munca dar ei lucreaza cu amarati la negru.

 6. La lucrarile care se executa mecanizat trebuie subventie mai mica iar la legumicultura in special sau acolo unde multe lucrari se fac manual ar trebui subventii foarte mari.

  1. Cu siguranta nu! Atunci cand inscrii suprafata cultivata la APIA pentru sprijinul cuplat trebuie sa detii un contract cu o firma de procesare.

  2. Sprijin cu plata la Lucerna, soea, sfleca de zahat, etc. Da cei face? o mulce, scoate balega, stai linga ea 24 din 24, ca la animale.

Scrie un comentariu