• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CULTURILE AGRICOLE la care se poate aplica PRODUS BLACKJAK® de la AECTRA!

  agrointeligenta.ro -

  Producțiile bune la hectar și calitatea recoltei sunt în mare parte datorate și unui sol cu o fertilitate ridicată. Astfel, un sol productiv are o structură corespunzătoare, o capacitate mare de a reține și elibera nutrienții, un conținut ridicat de materie organică. Cu timpul, prin exploatare intensivă, aceste caracteristici ale solului se diminuează, de aceea este necesar să contribuiți, prin substanțele pe care le aplicați, la refacerea acestor aspecte importante ale pământului. Prin aplicarea produsului Blackjak®, o suspensie concentrată de acizi humici obținută din cea mai pura sursă de Leonardită, puteți ajuta solul să-și refacă, în mod natural conținutul de humus.

  Universalitatea produsului Blackjak® de la AECTRA constă tocmai în faptul că este obținut din Leonardită. Astfel că, aplicat la sol, acesta contribuie la refacerea materiei organice, ajutând la o valorificare mai eficientă a micro și macroelementelor. În ceea ce privește culturile la care poate fi aplicat, spectrul acoperit de Blackjak® este unul foarte larg – de la cultura mare și până la culturile specializate așa cum sunt cele legumicole, de pomi fructiferi sau de viță de vie.

  Fiind un produs pentru sol, se recomandă aplicarea BlackJak® la orice cultură. Mențiuni speciale avem pentru solurile cele mai degradate. Așa cum știți, solurile cele mai degradate sunt în legumicultură, pentru că acolo este exploatat solul foarte intensiv, mai ales în solarii. De precizat că acest produs este recomandat pentru toate tipurile de cultură”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Dan Farcaș, Executive Manager în cadrul companiei AECTRA Agrochemicals.

  Aplicarea produsului Blackjak® diferă în funcție de cultură

  În legumicultură, acolo unde solul este lucrat intensiv, acesta se degradează de la an la an. Pentru a reface conținutul de materie organică se recomandă aplicarea produsului de la AECTRA în doze variate.

  Dacă pentru celelalte categorii de culturi nu avem recomandări speciale, în legumicultură, acolo unde solul se degradează de la an la an, sunt ceva recomandări. Pentru că aici se folosește foarte mult fertigarea, se recomandă aplicarea produsului în doze diferențiate. Doza recomandată este de 4 litri/ha sau 2litri/ha dacă se aplică în benzi. La fertigare, recomandarea este să se aplice produsul imediat după plantare și al doilea tratament se face trei săptămâni mai târziu. La viță de vie și la pomi aplicarea produsului se face la început vegetației”, explică specialistul companiei.

  Recomandat și pentru culturile certificate ecologic

  BlackJak® este un produs 100% natural (certificat pentru agricultură ecologică), fiind obținut numai din materii prime de origine organică. Astfel, produsul poate fi aplicat în siguranță și la culturile ecologice, unde singura sursă de refacere a fertilității solului o reprezenta până acum gunoiul de grajd, cel care poate aduce cu sine și numeroase semințe de buruieni, făcând astfel dificila gestionarea lor în cultură.

  Doze de aplicare recomandate pentru Blackjak

  Produsul BlackJak® se aplică în tratament la sol, înainte de semănat/plantare, în doză de 4 litri/ha pe toată suprafața sau 2,0 litri/ha tratament în benzi. La legume, este recomandat a se efectua si 1-3 tratamente în vegetație, în doza de 1-2 litri/ha, când plantele au înălțimea de 15-20 cm. Dacă fermierul dispune de sistem de fertigare, atunci recomandarea companiei este ca produsul să se aplice în doză de 300-500 ml/1.000 mp imediat după plantare și apoi 1-3 aplicări la interval de 3 săptămâni.

  Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania Aectra în parteneriat cu Agrointeligența – www.agrointel.ro.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  ”Două Valuri” – singurul soi românesc de lavandă ornamentală. Crește mai rapid și are o culoare intensă! Mirosul unei ferme de porci i-a terorizat pe vecini! Judecătorii au dispus demolarea microfermei! PLĂȚI APIA 2020: Lista pe județe cu fermierii care încasează ajutoarele pentru secetă!

  Ultimele știri

  Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii de etanol celulozic Clariant din Podari, județul Dolj Piața mondială a porumbului: Seceta din România face ca Uniunea Europeană să piardă teren Un fermier cu suflet donează baloți cu fân crescătorilor de animale rămaşi fără nutreţ din cauza secetei

  Căutare în articole