• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CÂND ȘI CUM SE APLICĂ BLACKJAK®. Sfaturile specialiștilor pentru fermieri

    Gabriela Gimbășanu -

    BlackJak® este un produs inovator, adus pe piață de către compania AECTRA Agrochemicals în anul 2013. Inovația produsul stă tocmai în ingredientele pe care le conține și în recomandările de aplicare. Astfel, BlackJak® este un tratament revoluționar ce se aplică la sol și care are la bază extract de Leonardită din cel mai pur depozit, cel localizat în Dakota de Nord.

    Produsul BlackJak® este destinat pentru aplicare la toate culturile, acționând în mod benefic pentru refacerea materiei organice. Despre care este perioada optimă de aplicare, dar și cum se recomandă aplicarea acestui produs Agrointeligența – www.agrointel.ro a stat de vorbă cu Dan Farcaș, Executive Manager în cadrul companiei AECTRA Agrochemicals.

    Se aplică odată cu semănatul sau preemergent

    Având în vedere efectul benefic pe care îl are asupra solului, BlackJak® este recomandat a fi aplicat odată cu semănatul sau preemergent, înainte de răsărire. Produsul de la Aectra poate fi aplicat și în amestec cu erbicide preemergente.

    Recomandarea noastră este să se facă un tratament pe an cu BlackJak®, la semănat, timp de cativa ani consecutiv. Un alt avantaj al BlackJak® este legat de modul de aplicare. Celelalte produse care conțin substanțe humice obținute prin procese chimice, prin reacție cu o bază, au un pH bazic, mai mare de 8, ceea ce face ca acestea să nu poată fi amestecate cu pesticide, trebuind aplicate separat. Produsul nostru, nefiind obținut prin reacție cu o bază, prin extracție chimică, ci fiind o suspensie, are pH acid, undeva între 4 și 5, ceea ce face posibil ca fermierul să-l amestece cu ce produse dorește el. În acest caz, vorbim despre amestecul produsului cu erbicide preemergente, pentru că produsul se aplică la semănat. La produsul nostru nu sunt probleme de amestec cu astfel de erbicide”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Dan Farcaș, Executive Manager în cadrul companiei AECTRA Agrochemicals.

    BlackJak® se administrează în doză de 4-5 l/ha

    Specialiștii de la AECTRA recomandă aplicarea produsului pentru toate culturile, de la pomicultură, viticultură, legumicultura, la cultură mare, în doză de 4-5 l/ha, doză care diferă în funcție de cât de deteriorat este solul.

    Doza recomandată este între patru și cinci litri pe hectar, în funcție de cât de deteriorat este solul. La un sol care a fost exploatat intensiv, așa cum este cel din legumicultură, în mod clar o să mergem către o doză de 5 l/ha. Produsul poate fi aplicat cu orice instalație de stropit pe care o folosește fermierul. Nu este nevoie de utilaje sau echipamente speciale pentru a aplica produsul la sol”, a explicat specialistul companiei.

    Tratamentul la sol se repetă anual

    Fiind un tratament destinat refacerii structurii solului, produsul de la AECTRA se aplică anual în doza recomandată, pentru o perioadă de cel puțin 4-5 ani, pentru ca produsul să-și dezvăluie adevăratul potențial.

    ”Pentru ca produsul să-și atingă potențialul maxim este bine ca fermierul să-l aplice în mod regulat, măcar 4-5 ani la rând. Îmbunătățirea structurii solului nu se poate face peste noapte. Un sol care a fost distrus timp de zeci de ani nu se poate reface prin aplicarea unui produs pentru o perioadă de numai un an. Nu există un produs miracol din acest punct de vedere. Primele rezultatele se văd încă din primul an de la aplicare. La răsărire, fermierii vor avea plante rasarite uniform pe toată parcela tratată cu BlackJak®”, susține reprezentantul companiei AECTRA.

    Recomandări pentru legumicultură

    În legumicultură solul este lucrat intensiv și astfel se degradează de la an la an. Pentru a reface conținutul de materie organică se recomandă aplicarea produsului BlackJak® de la AECTRA în doze variate.

    ”Dacă pentru celelalte categorii de culturi nu avem recomandări speciale, în legumicultură, acolo unde solul se degradează de la an la an, sunt ceva recomandări. Pentru că aici se folosește foarte mult fertigarea se recomandă aplicare produsului în doze diferențiate. Doza recomandată este de 4 litri/ha sau 2 litri/ha dacă se aplică în benzi. La fertirigare, recomandarea este să se aplice produsul imediat după plantare și al doilea tratament se face trei săptămâni mai târziu. La viță de vie și la pomi fructiferi, aplicarea produsului se face la început vegetației”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Dan Farcaș, Executive Manager în cadrul companiei AECTRA Agrochemicals.

    Despre BlackJak®

    BlackJak® este un produs obținut direct din Leonardită – un depozit fosil de acizi humici originar din Dakota de Nord. Procesul de producție este total diferit de al altor produse humice lichide extrase din Leonardită cu preparate chimice puternic bazice. Produsul este identic ca și compoziție cu Leonardita și conține toate ingredientele de valoare ale acesteia. Are pH-ul ideal de 4-5 ca toate substanțele humice, incluzând aici și turba.

    Aplicarea la sol a produsului BlackJak® adaugă natural solului materie organică fosilizată, prin extractul de Leonardită, materia-primă din care este obținut acest produs. Aplicarea de BlackJak® favorizează formarea complexelor argilă-humus, îmbunătățind capacitatea de reținere a apei în sol și crescând capacitatea de schimb cationic a solului. Prin chelatarea fierului (Fe) și a aluminiului (Al) în sol, BlackJak® previne, de asemenea, fixarea fosfaților în solurile acide.

    Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania Aectra în parteneriat cu Agrointeligența – www.agrointel.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial