Ştiri agricoleTractoare și combine

RUSIA: SUBVENȚII de peste 200 de milioane de euro pentru UTILAJELE AGRICOLE FABRICATE INTERN!

Subvenții pentru constructorii ruși de utilaje agricole, un sprijin pe care Guvernul de la Moscova îl alocă pentru al cincilea an la rând. Bugetul pentru subvenționarea industriei naționale de mașini agricole se ridică la peste 200 de milioane de euro în 2017, scopul fiind de a facilita accesul fermierilor la tehnologie nouă la un preț accesibil. 

Parcul de utilaje agricole din fermele rusești are o vârstă medie de peste 10 ani, o situație care s-ar putea schimba la finele lui 2017. Guvernul de la Moscova a bugetat o subvenționare de 13,7 miliarde de ruble, echivalentul a 228 de milioane de euro, pentru fabricile rusești de mașini și echipamente agricole.

Subvenția pentru industria mașinilor agricole este achitată pentru al cincilea an la rând, însă suma alocată pentru 2017 este mult mai mare decât cele achitate anterior. Mulțumită acestui sprijin, fermierii ruși nu mai trebuie să amâne achiziția de noi echipamente, iar companiile care produc tehnologie vor putea să își continue producția și să ofere prețuri accesibile.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Foarte corect. La noi e pe dos fermierii primesc subventii si ajutoare din partea statului si ei cumpara utilaje ingrasaminte seminte etc din afara. Uzina tractorul din Brasov faliment uzina ceahlau faliment azomures faliment etc . Cu banii din subventii in loc sa dezvoltam economia romaneasca facem burta mare la altii.Unde sunt institutele de cercetare unde sunt statiunile pomicole? De cand cu aceste subventii toti profitorii fara pregatire fac agricultura.

Scrie un comentariu