• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ALERTE DE PLOI ȘI NINSORI. LISTA JUDEȚELOR sub avertizare de COD GALBEN ȘI PORTOCALIU!

  Roxana Dobre -

  Meteorologii avertizează! De miercuri dimineață vor intra în vigoare două alerte meteo, una de cod galben și alta de cod portocaliu, de ploi, vânt și chiar ninsoare care nu va afecta doar regiunile montane, ci și zone de deal sau mai joase. Acestea sunt urmate de alte două avertizări meteo care intră în vigoare de mâine seară și expiră pe 21 aprilie!

  PRIMA AVERTIZARE METEO: COD GALBEN. Intră în vigoare pe 19 aprilie și este valabilă în intervalul orar 4.00 – 18.00. Fenomene vizate sunt precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, intensificări ale vântului.

  În intervalul menţionat precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 50…55 km/h.

  La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

  A DOUA AVERTIZARE METEO: COD PORTOCALIU. Intră în vigoare pe 19 aprilie și își produce efectele între orele 9.00 și 18.00. Fenomene vizate sunt ninsori abundente, viscol în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului.

  Zone afectate sunt zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului. Potrivit meteorologilor, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80…100 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

  A TREIA AVERTIZARE METEO. Intră în vigoare pe 19 aprilie de la ora 18.00 și expiră pe 21 aprilie la ora 10.00. În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50…60 l/mp.

  La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

  Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50…60 km/h.

  A patra avertizare meteo intră în vigoare pe 19 aprilie, ora 18.00 și este valabil până pe 21 aprilie ora 6.00. Fenomenele vizate sunt ninsorile abundente şi local viscolite în zona montană. Zonele afectate sunt Carpaţii Meridionali şi Orientali. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h şi peste 80…90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.

  Sunt vizate județele Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Buzău, Argeș, Sibiu și Vâlcea.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Prognoza meteo până pe 7 septembrie! Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni! Alertă ANM emisă ASTĂZI: Furtuni, vijelii și grindină în 14 județe! Alertă meteo în vigoare: 24 județe sub alertă de vijelii, grindină și descărcări electrice!

  Ultimele știri

  Subvenții APIA: Lista cu crescătorii de animale aflați la control în fiecare județ! Subvenții APIA 2020: Controlul pe teren se face și în lipsa/fără prezența fermierului! A plătit avans de 4.000 de euro pentru un tractor second-hand ce nu există!

  Căutare în articole