Ştiri agricole

Vapor cu oi românești a scufundat un vas rusesc de spionaj

Incident internațional în care a fost implicat un vas care transporta ovine încărcate în portul Constanța. Presa internațională citată de Adevarul.ro vorbește despre o navă-spion a Rusiei care a intrat în coliziune cu un alt vas în apropierea coastelor turce ale Mării Negre.

Toţi cei 78 de membri ai echipajului navei ruse au fost evacuaţi, dar vasul rusesc s-a scufundat. Cargobotul sub pavilion Togo, ce transporta oi din România, a suferit avarii în partea frontală, dar şi-a continuat drumul.

Într-un comunicat de presă din 27 aprilie, Ministerul rus al Apărării a anunţat că o navă a marinei ruse a lovit o altă ambarcaţiune în Marea Neagră.

„Liman“, o navă de recunoaştere rusească de 1.560 de tone, a lovit un cargobot în Marea Neagră, a adăugat ministerul rus. Ministerul rus al Apărării a anunţat, citat de TASS, că nava spion a suferit o fisură sub nivelul apei în urma coliziunii, care a survenit în condiţii de ceaţă şi lipsă de vizibilitate, la circa 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosfor.

”Nu există victime în rândul echipajului”, a precizat ministerul rus, citat de agenţia Interfax. Un responsabil al pazei de coastă turce a menţionat pentru AFP că nava rusă s-a scufundat în urma ciocnirii, dar întregul echipaj a fost salvat.

Un comunicat armatei ruse notează că incidentul s-a produs la ora 11.53 (08.53 GMT), identificând celălalt vas ca Ashot-7 şi menţionând că la faţa locului au fost trimise mai multe nave ruseşti şi un avion.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!