Ştiri agricoleTractoare și combine

Lege pentru micii fermieri: TVA 0% la achiziția de utilaje agricole și piese de schimb noi!

Lege care să scutească micii fermieri de plata TVA la achiziția de utilaje agricole noi sau a pieselor de schimb cumpărate tot noi. Actul normativ are drept scop protejarea agriculturii şi zootehniei româneşti și vine în sprijinul fermierilor mici și mijlocii. Un deputat a inițiat o lege, care se află momentan în dezbatere în grupul parlamentar din care face parte. Proiectul legislativ are ca obiect instituirea unui cadru juridic unitar prin care să fie ajutaţi micii fermieri.

”Legea îşi propune protejarea agriculturii româneşti şi a producătorilor agricoli români prin reducerea semnificativă a presiunii fiscale asupra producătorului român. Am să vă dau câteva exemple: sunt scutite de la TVA utilajele şi echipamentele noi, precum şi piesele de schimb noi şi combustibili, pe această destinaţie, pentru agricultorii mici şi mijlocii. Noi ne batem cu o problemă foarte importantă şi foarte mare: toate aceste ajutoare de stat vin pentru cei care fac agricultură şi zootehnie intensivă, fermierii mari. Noi aici vrem să îl ajutăm pe fermierul mic şi mijlociu şi trebuie să găsim o lege prin care să îi ajutăm să supravieţuiască”, a subliniat deputatul inițiator Ionuț Simionca în cadrul unei conferințe de presă, citat de Agerpres.

El a mai precizat că, la sfârşitul acestei săptămâni, se va întâlni cu reprezentanţii asociaţiilor din domeniul agricol şi zootehnic din judeţul Bistriţa-Năsăud, pe care îi va consulta în privinţa acestei iniţiative legislative, înainte ca ea să fie depusă ca proiect de lege.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. credeam ca tara este plina numai de guvernanti neinteresati de mersul bun al tari mi se pre o ideie foarte buna ,poate va ginditi la un proiect pentru imprumuturi agricole cu dobinda 2-3% pentru caa face un proiect pentru fonduri europene avem comisioane aberante

    1. In Timis nu am luat nici un ban dar am masura 11 ecologic si noi luam ultimii, probabil ai probleme. Mai 4 luni si PSD-ALDE=pnl(PDL).

    2. nu vor sa dea banii. Ne livreaza comunistul daea numai minciuni.Vor sa ne lipsim de pamant , sa-l cumpere strainii. Fac jocul strainilor.

Scrie un comentariu