• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sorin Minea – atac la adresa liderilor fermierilor: ”Îi întâlnesc pe culoarele Ministerului la plângere”. Replica șefului LAPAR!

    Gabriela Gimbășanu -

    Liderii fermierilor, cei care merg la Ministerul Agriculturii pentru a cere plata la timp a subvențiilor, simplificarea cererii unice, eliminarea impozitelor pentru subvenții sau despăgubiri pentru suprafețele calamitate sunt luați în colimator de către un reprezentant al procesatorilor.

    Prezent într-o emisiune la Antena 3, invitat alături de ministrul agriculturii Petre Daea, Sorin Minea, președintele Romalimenta a spus că fermierii pe care îi întâlnește pe holurile de la MADR vin ”la plângere”, că au ”gura mare și muncesc ceva mai puțin”.

    Domnul ministru a spus un lucru foarte adevărat: în România sunt mulți agricultori care produc foarte bine și care sunt poate mai puternici decât cei din Vest. Din păcate sunt și mulți agricultori care au gura foarte mare și muncesc ceva mai puțin. Sunt cei care întotdeauna se plâng, că întotdeauna îi întâlnesc pe culoarele ministerului la plângere”, a vorbit Sorin Minea despre liderii desemnați de către fermieri să le reprezinte interesele la Ministerul Agriculturii.

    Afirmațiile liderului Romalimenta nu au rămas fără ecou în rândul producătorilor agricoli din România. Contactat de reporterii Agrointeligența, Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), organizație cu reprezentativitate la nivel național, având filiale în 42 de județe, ne-a mărturisit că discursul lui Sorin Minea se concentrează pe denigrarea producătorului român.

    Nu am avut nici o discuție și nici o contradicție recentă cu domnul Minea, nu avem drumuri comune și nici nu reprezentăm interese comune. Nici eu și nici ceilalți colegi de la alte organizații nu am înțeles ce l-a determinat pe Sorin Minea să facă astfel de afirmații. Știu că este un individ plin de zel, dar nu am înțeles care este fundamentul afirmațiilor lui. Niciodată nu am fost sluga nimănui și nici nu am cules firimiturile aruncate de alții, cum din păcate la el și nu la mine acest obicei a devenit obișnuință. De câte ori iese și pe unde iese singura lui preocupare este ca pe toți producătorii din România să-i facă proști. În viziunea lui producătorii nu știu să vândă, nu știu să producă, nu știu ce înseamnă comerțul modern. El le știe pe toate, la el nici un produs românesc nu este bun, numai ce face el este extraordinar de bun. El se erijează în apărătorul procesatorilor din România, procesatori pe care nu i-a sprijinit niciodată, ci numai s-a folosit de ei și acum nu îl mai recunosc nici unul. Se erijează în conducătorul unei organizații care este compusă din două persoane: Sorin Minea și Minea Sorin”, a declarat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

    Sorin Minea – ”dușmanul produsului românesc”

    Potrivit liderului LAPAR, Sorin Minea a fost cel care s-a opus vehement modificărilor aduse la legea nr.321/2009. Toate acțiunile pe care le-a întreprins pentru blocarea modificărilor, l-au determinat pe fermierul român să-l numească pe  ”dușmanul produsului românesc.”

    El este cel care s-a opus cu toată forța promovării legii supermarketurilor, el este apărătorul multinaționalelor, are și motive de ce. Toți cei implicați în sectorul agricol cunoaștem activitatea domnului Minea, dar avem bun-simț și ne vedem de treabă. Atunci când se punea problema aprobării Legii supermarketurilor, procesatorii au apelat la LAPAR, la PRO AGRO și nu la Sorin Minea ca să le susțină inițiativele. A fost cel mai mare opozant al legii supermarketurilor, al produsului românesc este un oportunist. Noi (LAPAR- n.r) am ieșit în stradă să facem presiuni pentru adoptarea legii în timp ce domnul Minea era de partea cealaltă a baricadei, lângă jandarmi. El este dușmanul produsului românesc”, susține producătorul agricol.

    Este responsabil de moartea porcului românesc

    De asemenea, liderul LAPAR a punctat faptul că situația dramatică în care se regăsește sectorul de creștere a porcinelor este cauzată pe de o parte și de refuzul procesatorilor de a achiziționa carne românească.

    Sorin Minea este direct responsabil de moartea porcului românesc, prin faptul că a promovat tot timpul faptul că nu găsește în România piese de carne de porc suficient de valoroase pentru a fi incluse în salamul pe care îl produce. Nu mai face nimeni produse în țara asta. Tot el era cel care spunea că este nevoit să facă importuri și să facă reclamă producătorilor din alte țări. Aseară era caraghios când aprecia naționalismul și promovarea produselor românești prin efortul domnului ministru Daea, el care până acum tot ce era românesc era prost. Nu este singurul care în spatele unui organizații care a îngropat sectorul respectiv. Unul ca Minea își permite să jignească un producător agricol, oricare ar fi el, fără ca măcar să fie în stare să facă ceea ce face un producător agricol. Pentru a face asta trebuie să se mai nască de câteva ori”, este de părere fermierul.

    A jignit toți producătorilor români

    În opinia producătorului agricol, prin afirmațiile pe care Sorin Minea le-a făcut în cadrul emisiunii de la Antena 3 a jignit pe toți cei care sunt implicați în activitatea de producție și care reprezintă interesele fermierilor.

    Nu merită să vadă cum arată o fermă ultra modernă și performantă. Fără să beneficiez de fonduri europene sau de subvenții speciale, fără să am acces la credite cu dobânzi preferențiale și fără să beneficiez de influență politică am dezvoltat o astfel de fermă, chiar și așa cum drumurile destul de dese pe care le fac la București pe holurile Ministerului Agriculturii pentru a susține fermierul român. Am făcut toate astea. Nu i-a fost rușine să se prezinte la Antena 3 și să spună că el reprezintă producătorii. Poziția lui în cadrul emisiunii a fost una penibilă, noroc că l-a mai salvat ministrul Daea. Nu îl recunoaște nimeni în breasla lui de procesator. Asta este Sorin Minea. Acolo unde o să-i găsim pe acești dușmani ai țării le vom face opoziție pe față să vadă lumea cine jignește, să vadă poporul cine sunt lichelele. Cine muncește cu adevărat. Eu stau la 40⁰ Celsius să fac producție, producție foarte apreciată afară”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).


    Te-ar mai putea interesa

    Șeful de la Agricultură – anunț în Parlament despre plata subvențiilor APIA MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte