Prognoze meteoŞtiri agricole

ATENȚIE! VIN FURTUNI ȘI CĂDERI DE GRINDINĂ!

Alertă meteorologică privind o evoluție periculoasă a vremii. Cele mai severe fenomene sunt așteptate în zilele următoare când pe teritoriul României sunt anunțate furtuni și posibile căderi de grindină.

Sfârşitul săptămânii vine cu furtuni şi instabilitate atmosferică, dar specialiştii atrag atenţia că situaţia nu este una care să iasă din tipare. Cu toate acestea, meteorologii vor emite avertizări de scurtă durată de grindină, ploi scurte şi intensificări de vânt. Lămuririle vin în contextul în care un meteorolog american a anunţat că furtuni severe sunt aşteptate în Serbia şi vestul României.

„Ne aşteptăm la instabilitate atmosferică, din vestul Europei vine o atmosferă mai rece şi intensificări de vânt, grindină. Instabilitatea se va resimţi începând din miercuri seară, dar asta nu înseamnă că vom avea tornade, aşa cum se vehiculează în presa americană. Nu este o vreme atât de instabilă încât să se producă acest fenomen. Nu e la fel de cald ca în iulie, când avem contrast termic şi se poate ajunge la astfel de situaţii”, a declarat meteorologul de serviciu pentru „Adevărul”.

Potrivit acestuia, luna mai este cunoscută ca fiind una dintre cele mai instabile. „Despre iminenţa unor tornade nici nu poate fi vorba. Însă de joi luăm în calcul emiterea unor avertizări. Se pot produce inundaţii pentru că ploile vor fi scurte dar la intervale dese”, a completat reprezentantul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Lămuririle vin în contextul în care un meteorolog american a anunţat că furtuni severe sunt aşteptate în Europa de Est şi în Peninsula Balcanică, cele mai nefaste temperaturi fiind aşteptate în Serbia şi vestul României. De asemenea, furtuni sunt aşteptate în Slovacia şi Ucraina, pe parcursul zilelor de miercuri şi joi.

Sursa: adevarul.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu