Ştiri agricole

APEL DE LA BRUXELLES: Domnule Daea, fiți aproape de fermieri! PRELUNGIȚI TERMENUL APIA!

Apel public către ministrul agriculturii, Petre Daea. După ce ieri, 4 mai, Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România a solicitat prelungirea termenului de depunere a cererii unice pentru subvenții cu încă o lună, adică până pe 15 iunie, astăzi, 6 mai, și un reprezentant al României la Bruxelles face apel pentru prelungire.

Europarlamentarul Daniel Buda îi transmite ministrului agriculturii, Petre Daea ”să fie aproape de fermieri și lase la o parte procedurile birocratice!”.

”Îi solicit public ministrului agriculturii, domnului Petre Daea, să dispună prelungirea termenului pentru depunerea cererilor unice din 15 mai până în 15 iunie, dat fiind faptul că foarte mulți fermieri, din motive independente de voința lor, se află în imposibilitatea de a depune în timp util aceste cereri. Sistemul birocratic încă extrem de stufos în ceea ce privește obținerea documentelor anterior depunerii cererii dar și vârsta înaintată a unora dintre fermieri, coroborate cu inexistența cadastrului, pune beneficiarii acestor subvenții în situația probabilă de a le pierde”, arată europarlamentarul pe pagina personală de Facebook.

Acesta subliniază că România este deficitară în procesul de absorbție a fondurilor europene și tocmai de aceea, mâna întinsă de Comisia Europeană prin Comisarul Phil Hogan și anume prelungire până în data de 15 iunie, fără penalități, a depunerii cererilor unice, nu trebuie ignorată. ”Domnule ministru, fiți adeptul soluțiilor constructive și lăsați fermierii să își obțină subvențiile, chiar și aceia care au copii în străinătate şi au nevoie de ajutor!”, încheie Daniel Buda.

Vă reamintim că ieri, 4 mai, Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rural, Phil Hogan, a anunțat că statele membre pot opta să prelungească perioada de depunere cu o lună, adică termenul-limită de 15 mai să fie ”împins” fără penalizări pentru fermieri până pe 15 iunie. 

Citiți:

OFICIAL! Comisarul Phil Hogan: DEPUNEREA CERERII UNICE se poate prelungi cu o lună, PÂNĂ PE 15 IUNIE!

DR. MARY PANĂ, ACEBOP: Cerem prelungirea TERMENULUI PENTRU DEPUNEREA CERERII UNICE!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Mai bine i-ar solocita sa plateasca odata fermierii care sunt la teledetectie de anul trecut ca cine are de depus cereri de plata se va incadra si pana la 15 mai. Aste sunt solicitari ca sa distraga atentia de la adevaratele probleme ale fermierilor.

  2. Europenii sa stea in banca lor nu stiu ei ce mafie e in agricultura. Afara lucreaza romani cu acte in regula dar aici in tara fermierii numai la negru. Fermierii la noi sunt cei mai mari evazionisti.

Scrie un comentariu