• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • LEASING PENTRU UTILAJE AGRICOLE. Marinela Mihalcea, UniCredit Leasing: Finanțăm achiziția de AUTOPROPULSATE NOI SAU SECOND-HAND!

    agrointeligenta.ro -

    Leasingul pentru achiziția de utilaje agricole autopropulsate – tractoare, combine, mașini de erbicidat etc. reprezintă una dintre soluțiile pe care fermierii le au la îndemână pentru a-și cumpăra mașini agricole noi sau second-hand. Marinela Mihalcea, Head of Retail UniCredit Leasing, a prezentat în cadrul Conferinței ”Cum salvăm anul agricol 2017: soluții și oportunități”, organizată în parteneriat de Mediafax și Agrointeligența-www.agrointel.ro, care este procedura prin care fermierii pot benefica de leasing pentru mașini și utilaje agricole. 

    Avem o soluție de finanțare care vizează retehnologizarea și modernizarea fermelor, respectiv leasingul. Așa cum spuneam, ca și produs, vizează finanțarea echipamentelor; adresează echipamente de orice tip și facilitează accesul la cea mai nouă tehnologice printr-un efort financiar minor la început. Obiectul acestei finanțări sunt obiecte ce se pot deplasa singure, așa-numitele autopropulsate, și accesoriile lor. Practic, tot ceea ce vizează și ajută în procesul de modernizare și extindere a unui afaceri agricole. Acolo unde avem o relație creată în timp și, în mod transparent, fermierul ne descrie nevoia și înțelegem utilitatea, finanțăm și accesorii de sine stătătoare”, a declarat Mihalcea.

    Conform reprezentantei UniCredit Leasing, avantajele acestui tip de finanțare sunt reprezentate de costurile inițiale mici pentru cumpărători, care poate folosi ulterior utilajul pentru a produce sumele necesare pentru plata ratelor.

    În cazul leasingului, argumentele pro sunte legate de efortul financiar mic la începutul contractului, ceea ce face să putem păstra numerarul pentru a-l investi în alte lucruri mult mai utile; iar echipamentul în sine, în cele mai multe cazuri, asigură plata ratelor exact din ceea ce produce el. Este un contract de finanțare, îl vom regăsi în gradul de îndatorare, dar, având în vedere că segmentăm acest efort pe o perioadă pe care o stabilim la începutul parteneriatului împreună cu finanțatorul, efortul este previzibil și ne poate ajuta în mai buna administrare a afacerii noastre”, a spus Marinela Mihalcea, Head of Retail UniCredit Leasing.

    Finanțare pentru achiziția de mașini agricole noi sau second-hand

    Cel mai important aspect al unui dosar de finanțare pentru leasing este explicarea transparentă a necesității echipamentului pe care doriți să-l achiziționați.

    Produsul trebuie să fie accesibil și la îndemână. Identificați echipamentul și furnizorul acestuia – poate fi nou sau second-hand în funcție de nevoile respective -, contactați un finanțator, găsim soluțiile care vi se potrivesc, oferim sprijin în constituirea dosarului de finanțare, apoi noi analizăm tranzacția, vă înțelegem nevoia – este foarte important ca ea să ne fie transmisă în transparent, să fim lăsați să ne punem cumva în postura dumneavoastră astfel încât să putem indica care este metoda potrivită de finanțare -, iar apoi începe parteneriatul. Dumneavoastră intrați în posesia echipamentului și îl puteți folosi de îndată”, a adăugat ea.

    Cât despre diferențele dintre metoda finanțării prin leasing și mult mai tradiționalul credit, acestea se referă la statutul de proprietate al bunului, precum și de includerea sau excluderea în plată a taxei pe valoare adăugată.

    Vorbim despre leasing atunci când încasările de la clienți au TVA, și vorbim despre credit atunci clienții încasează fără TVA. Diferența este de proprietate a bunului: în cazul leasingului proprietatea rămâne la finanțator pe perioada desfășurării contractului, fiind transferată ulterior către utilizator; în cazul creditului sunteți proprietar de la bun început, cu toate drepturile și beneficiile aferente”, a explicat reprezentanta UniCredit Leasing.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd