Prognoze meteoŞtiri agricole

A ÎNCEPUT COȘMARUL! Lista județelor aflate sub COD DE FURTUNI ȘI GRINDINĂ!

Foto: Facebook.com

Vremea s-a schimbat brusc în cele mai multe județe ale țării și sunt mai multe județe pentru care ANM a emis deja alerte de furtună și căderi de grindină. La această oră, sunt în vigoare mai multe coduri galbene și chiar un cod portocaliu. Regiunea țării unde sunt așteptate cele mai periculoase fenomene este Banatul.

Din vestul țării, din județele Arad, Timiș sau Brașov încep să curgă pe rețelele sociale imagini cu fenomenele meteo – ploi torențiale, cer întunecat de nori.

Imagine de la ora 16.30 din Secusigiu, județul Arad (foto: Facebook.com/Grupul Furtuni România – Alex Gebei)

În Teleorman, în localitatea Cringeni, a fost chiar și o cădere puternică de grindină, potrivit unei fotografii postate pe grupul Fermierul român de către Adriana Cioboată.

Informare de vreme rea pentru toată țara

Până mâine dimineață la ora 6.00, instabilitatea atmosferică  va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. 

Pe parcursul zilei de vineri (5 mai) și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (5/6 mai), manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia.

Sunt emise și mai multe coduri galbene de alertă și un cod portocaliu.

Astfel, avem cod portocaliu în vigoare la această oră în Ilfov, Argeș, Giurgiu, Mehedinți, Satu Mare, Alba, Hunedoara și Teleorman.

Este emis cod portocaliu pentru județul Gorj (Târgu Jiu, Bumbești-Jiu, Motru, Novaci, Rovinari, Târgu Cărbunești, Țicleni, Turceni, Albeni, Aninoasa, Arcani, Baia de Fier, Bălănești, Bălești, Bâlteni, Bărbătești, Bengești-Ciocadia, Berlești, Bolboși, Borăscu, Bumbești-Pițic, Câlnic, Crasna, Dănești, Drăgotești, Drăguțești, Fărcășești, Jupânești, Lelești, Mătăsari, Mușetești, Negomir, Plopșoru, Prigoria, Runcu, Săcelu, Samarinești, Săulești, Schela, Scoarța, Slivilești, Stănești, Telești, Turcinești, Urdari, Văgiulești) și județul Mehedinți (Strehaia, Breznița-Motru, Broșteni, Burila Mare, Căzănești, Corcova, Devesel, Eșelnița, Gogoșu, Greci, Grozești, Husnicioara, Prunișor, Stângăceaua, Tâmna, Voloiac). Aici se vor semnala : averse ce vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vantului şi izolat, grindină de mici dimensiuni.

Pentru a consulta alertele meteo în curs de actualizare, accesați site-ul ANM. 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. de vreo 2 ore sunt deja pe fb postari cu dezastrul…cum functioneaza totusi anm ul asta? oar pe baza de abonament? pai si bani publici si abonamente, tot de la contribuabili? sa afiseze va rog si ora postarii averitzarii…de cele mai multe ori avertizarea vine dupa ce s a produs fenomenul. Ce se intampla in 10 mai vine iar inghet? sau doar bruma? sau mai bine il intrebam pe Busu…

Scrie un comentariu