Ştiri agricole

S-A VOTAT: APĂ GRATUITĂ PENTRU IRIGAȚII!

Lege votată în Parlament: apă gratuită pentru irigarea culturilor agricole! Modificarea la Legea irigațiilor a fost adoptată astăzi la votul final din Camera Deputaților, for decizional privind chestiunile care vizează agricultura. Potrivit noi legiferări care pleacă spre promulgare la Președintele României, costurile pentru apa de irigat vor fi suportate de la bugetul de stat prin ANIF, din alocările bugetare pentru Ministerul Agriculturii. 

Este o zi istorică pentru fermierii, agricultorii din România pentru că astăzi, în Parlament, s-a votat o nouă lege a irigațiilor, o lege care modifică Legea 138 și OUG 82. Ce este important în această lege este că începând cu o săptămână-două, după ce bănuiesc că Președintele nu are nici un motiv să nu o promulge, după ce va fi promulgată, ANIF pune la dispoziția fermierilor apă gratuită la stațiile de punere sub presiune. Un lucru deosebit de important este că acolo unde sunt canalele de infrastructură principală pline cu apă – pentru că sunt convins că fermierii vor face solicitări de apă, vor putea să introducă o pompă, o motopompă, fiecare poate să irige din acel canal fără să plătească nimic, gratuit. Singura condiție este să depună o cerere către ANIF că solicită apă pentru că ANIF trebuie să aibă o justificare să umple canalele cu apă”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro deputatul Alexandru Stănescu, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare nr.138/2004, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, precum şi pentru completarea art.10 din Legea nr.98/2016 privind achiziţiile publice a fost adoptat astăzi, 9 mai, în Camera Deputaților, cu 219 voturi pentru, 54 de abțineri și nici un vot împotrivă.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Contravaloarea lucrărilor de desecare în special cu pompare trebuie suportată în totalitate de stat (numai așa se vor respecta regulamentele de exploatare desecare)Felicitări pentru vot!!ps
    Au votat și cei ce în 2011 au votat vestita și dezastruoasa oug82?

Scrie un comentariu