Ştiri agricoleViaţa la ţară

DOCUMENT EXPLOZIV: Ce MĂSURĂ pregătește ANAF pentru TOATE PFA-URILE!

Măsură pregătită de ANAF și care vizează PFA-urile din România! Document exploziv care arată modul în care acționează inspectorii ANAF în controalele pe care le efectuează la firme. Toate direcțiile județene de finanțe din țară au primit, în luna martie, o circulară internă prin care Administrația Națională a Finanțelor Publice (ANAF) îi anunță că fiecare inspector are obligația să aducă venituri suplimentare la buget, venituri care se referă la „sume atrase suplimentar ca obligații principale”, respectiv impozite, taxe și contribuții sociale. Concret, un inspector are target de 6 milioane lei, venituri suplimentare, pe anul 2017, scrie www.7est.ro.

Aceasta înseamnă că fiecare echipă de inspectori fiscali trebuie să aplice amenzi firmelor, în valoare de 6 milioane lei pe an. Pe lângă abuzuri, anumite firme, prietene cu cine trebuie vor fi protejate de inspectorii ANAF.

Va avea loc o vânătoare a tuturor și o lungă succesiune de abuzuri. În același timp, anumite firme vor beneficia de protecție pentru că se știe dacă discutăm off the record cu cei de la Finanțe că li se spune inspectorilor să își facă targetul, dar li se comunică și care sunt firmele care trebuie evitate, cele care au protecție politică vor avea un avantaj și acest avantaj va fi cu atât mai mare cu cât hăituirea și hărțuiala celorlalți va fi mai aprigă”, spune Radu Nechita, un economist clujean cunoscut.

Și fermierii s-au plâns de abuzurile ANAF-ului

Fermierii au acuzat în nenumărate rânduri că ANAF care, la fiecare control, ”pur și simplu hărțuiește agricultorii”, după cum a declarat președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu.

Am descoperit că munca a devenit o infracțiune! Adică cine își permite să muncească trebuie să fie pedepsit! Și exemple sunt cu carul. Sunt create instituții ale statului care altă preocupare nu au decât să pedepsească fermierii. Un exemplu este ANAF-ul care pur și simplu hăituiește agricultorii. La un fermier din Botoșani au venit inspectorii și s-au deplasat în câmp și cu degețelele acelea fine a început să scormone în pământ și să caute sămânța să vadă dacă într-adevăr fermierul a pus atâta cât a scris”, a povestit liderul LAPAR la Conferința Națională a Agricultorilor de anul trecut.

Vânători de persoane fizice

Targetul de adunat bani la bugetul de stat a fost extins și la nivelul persoanelor fizice. Cei care obțin venituri ca persoane fizice și vor fi controlați în acest an de ANAF vor trebui să ”decarteze” suplimentar către stat în medie cu 300 milioane lei vechi. Asta își propune ANAF, care cere fiecărui inspector fiscal să adune suplimentar 600.000 lei de la persoanele fizice verificate, numărul de controale planificate fiind de 20 pentru fiecare inspector.

Sursa: www.7est.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


23 comentarii

 1. mI SE PARE O INFRACTIUNE SA STABILESTI PLANURI DE AMENZI PENTRU ORGANELE DE CONTROL…ASTA INSEAMNA CA OBLIGI ACEL ORGAN DE CONTROL SA DEVINA ABUZIV IN DISPERAREA DE A ARATA CA EL ISI FACE PLANUL…CALA MEDICI ..PLANURI PE OPERATII CHIRURGICALE ( CHIAR DACA NU ESTI BOLNAV TREBUIE SA FI OPERAT..MACAR PUTIN. IN CE LUME TRAIM???????ASA SE VA DEZVOLTA ROMANIA???. DE DOI ANI VREAU SA MA FAC PFA..SAU SA FAC O FIRMA..DAR NU MA FACETI DECAT SA MA GANDESC CA CEA MAI BUNA SOLUTIE ESTE S RENUNT LA CATATENIE SI SA MA MUT IN FRANTA, GERMANIA..SI SA INCEP ACOLO AFACEREA PE CARE DORESC SA O FAC. CREDE-TI CA ESTE NORMAL??NU TU PREVIZIUNE FISCALA, HAITUIALA LA GREU…SUNTE-TI CUMVA DUSMANII ROMANIEI SI NU STIM NOI???? SAU DOAR DUSMANII CETATENILOR ROMANI CARE VOR SA TRAIASCA DEMN???? Incerc sa inteleg ceva ..dar este greu sa inteleg astfel de etode bolnave de a aduce bani la Stat…

 2. Mao oamenilor vorbiti pe langa subiect.
  Articolul se referea la faptul ca ANAF-ul are plan de amenzi.
  Nu exista activitate comerciala fara greseala..caci nu poti.
  Efectul advers este ca cei care ar mai fi vrut sa investeasca in ceva vor invatza ca e mai bine sa stia cuminte si sa pleci afara …caci cu o afacere in Romania ai toate sansele sa castigi mai putin decat ca simplu angajat afara.
  Si ai si stres mai putzin.

 3. multi se vor lasa de afaceri cu zootehnii si activitati agricole pentru a produce ceva asa ca domnilor Comunismul sa faurit de catre acesti indivizi oportunisti care si inainte de 1950 erau cu aceleasi mentalitati daca cel de linga el era mai istet si se dezvolta automat era hot era avar ca sia facut conac ( ferma ) etc sii de aici prostimea de azi care au si ei mostenire cite ceva teren il dau in arenda in loc sal lucreze , sau il vind pe nimic si dupa un an doi cind creste valoarea, gindeste ca de nu mai are ce bea sau etc amd , – si da in clocot inteligenta din ei si asa apar asa zisi nemultumiti (decat sa muncesti degeaba mai bine stai degeaba)

 4. Cand vorbim de PFA sau II astfel de firme nu trebuie sa aiba mai mult de 50 de ha , dar cand este vorba de peste 100 de ha trebuie altfel de forma juridica de forma SC….SRL sau se pot asocia fermierii in Societati pe actiuni. Nu poti lucra sute de ha de unul singur e clar ca acei fermieri folosesc munca la negru , trebuie sa ari sa discui sa dai cu ingrasaminte cu combinatorul sa erbicidezi si cate si mai cate lucrari si trebuieste mana de lucru . De unde ? Iau niste amarati de pe la tara ca si asa nu au unde sa lucreze si pentru o sticla de vin si un pachet de tigari muncesc ca halaucari zi lumina . Cand ai o societate trebuie sa ai paznic , tractorist, contabil etc daca tot vrei ca statul sa te ajute prin tot felul de mijloace . Daca nu ai angajati fa frate agricultura pe barba ta nu sta cu mana intinsa ca milogul sa ei subventii, cum inainte agricultura era profitabila si fara aceste subventii?

  1. “Varu “vorbești să te afli și tu așa fără să cunoști legislația. Un PFAsau un II are dreptul să angajeze legal paznic tractorist contabil și ce mai are nevoie. IAR Dacă crezi tu ca sta cu mâna întinsă fa și tu agricultura

  2. Bai nea asta Serban,eu cred ca ‘mneata nu traiesti in secolul asta ori vorbesti ca “proasta in targ”…cine mai merge la munca pe o sticla de bautura si un pachet de tigari in vremurile astea?

  3. Serbane,o campanie agricola dureaza de fapt o luna,max, primavara, o luna,max , in vara si 15 zile in toamna la recoltat!
   Ce faci cu angajatul ala in afara celor doua luni si jumatate?
   Il platesti sa frece mangalu la colt si sa te critice pe tine, nu-i asa?
   Iar tu trebuie sa il platesti tot anul!
   Platesti impozitul pe teren,iti da D-zeu si o grindina si pe urma o seceta, iar “angajatul” vine la sfarsitul lunii sa ii dai salariul!
   Si i-l dai, ca nu ai ce face!
   Si nu ai bani, dar imprumuti de la banca!
   Un angajat costa peste 20 000 ron/an,fara a mai pune si furaciunile dupa care e cu ochii tot trimpul, distrugerea utilajelor ca este mai tot timpul beat si nu poti sa-l dai afara ca nu gasesti altul mai bun!!,etc;
   Concluzia ta este ca mai bine nu ii platesti pe zilieri si sa ii plateasca primaria ca asistati din banii tai?
   Ia unul la munca…8 ore… si vezi cat cere… plus mancare plus tigari,bautura,transport,etc! Si nici sa munceasca 4 ore din opt nu poate,…

 5. Eu cred ca tot aia care muncesc o sa fie jacmaniti,ca nu -si permit sa le dea mita excrocilor, oricare ar fi tema tot te gaseste cu o virgula nepusa.Normal dupa ce au distrus tot trebuie sa scoata de undeva bani,oricare ar fi tematica mergem cu pasi repezi spre hau..multi se vor lasa de afaceri cu zootehnii si agricole (decat sa muncesti degeaba mai bine stai degeaba)

 6. Eu nu vreau sa ma amestec dar cam are dreptate dl Ioan. Cine e corect nu are de ce sa se teama . Trebuie sa recunoastem ca printre fermierii onesti mai sunt si impostori, pentru acestia sunt legi iar cine nu le respecta are de suferit. Intre fermieri este o concurenta neloiala aia smecheri trebuiesc eliminati.

  1. Ba da are de ce… cel care da spaga nu are motiv de teama, lucrez intr o ferma cu destul de multe controale “aleatorii”; cand vine ANAF ul ii spunei patronului ca iar i-a venit taxiul, si tot se gaseste cate o amenda pentru nu stiu ce virgula, sau pentru o lege care a fost schimbata de vreo 10 ori in ultimii 2 ani.

  2. Domnule Ion , nu chiar tot ce va spune patroana este si real. Nu ii credeti chiar pe toti pe cuvant. Dintre toti cei care sciem despre acest articol, spuneti cinstit cati ati platit o amenda necinstita , dar cand spuneti necinstita dovediti ca ati avut castig de cauza in instanta. Toate cele necastigate in instanta inseamna ca sunt reale. Sa ne intelegem, nu este vina celor care ne controleaza ca legea se schimba de 10 ori in ultimii 2 ani.

 7. da da da PFAurile sunt capuse la bugetul statului .cum un Pfa fara niciun angajat are 500 ha are utilaje de peste 1 milion de euro primeste subventii de miliarde la suprafata motorina tot felul de facilitati patronul si familia lui au masini de miliarde firma are o cifra de afaceri impresionanta functioneaza de foarte mult timp iar de la inceput pana in prezent nu a avut angajati. Anaful oare nu a observat ? sa ia toate documentele la toate pfa de la inceput si sa vada ca prin astfel de firma capuse din agriculura s au sifonat miliarde de euro dar ce e cel mai grav ca multi di ei sunt bani europeni. cum sa dai ramburs de tva la un pfa la orice incepand de la factura la tf pana la limuzine de lux extrem de scumpe luate pe firma

Scrie un comentariu