Ştiri agricole

Cine face politicile agricole ale UE? Peste 320.000 de mesaje pentru noua PAC, doar 7% de la agricultori!

În cadrul procedurilor de elaborare a noii Politici Agricole Comune, doar 7% din cele peste 320.000 de mesaje primite la consultarea publică online vin din partea agricultorilor.

Ca parte a consultării online privind viitorul Politicii Agricole Comune (PAC) au fost înregistrate până la data de 2 mai peste 320.000 de mesaje venite din toate cele 28 de state membre. Ce este însă interesant este că doar 7% dintre participanții la consultare au declarat că agricultori și desfășoară activități agricole propriu-zise, potrivit datelor oficiale furnizate de autoritățile de la Bruxelles și prezentate de către Agra Europe.

Statele din Europa de Est, participare ”neglijabilă”

Cele mai multe mesaje primite provin din Germania (46%), urmată de Franța (13%) și Italia (12%). Din Spania au venit 8% dintre mesaje, din Belgia 6%, iar din Austria 2%. Cele mai mici procentaje ale participării sunt din statele din Europa de Est, iar 97% din totalul înregistrărilor sunt asumate de persoane fizice și doar 3% de către organizații. De precizat că foarte active în acest sens au fost organizațiile care militează pentru protecția mediului.

Primele rezultate ale consultărilor privind noua PAC vor fi anunțate pe 7 iulie.

Agrointeligența – www.agrointel.ro a anunțat demararea consultării publice privind noua PAC încă din 3 februarie, invitând fermierii să se implice și vă transmită sugestii pentru modul cum va fi sprijinită și cum va arăta agricultura europeană după anul 2020.

Citiți și:

FERMIERI, puteți schimba POLITICA AGRICOLĂ! Completați CHESTIONARUL lansat de COMISIA EUROPEANĂ!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu