• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cultura de floarea-soarelui. Ce este sistemul de producție Clearfield

  agrointeligenta.ro -

  Sistemul de producție Clearfield (trad. câmp curat) răspunde în acest moment celor mai importante cerințe ale fermierilor care cultivă floarea-soarelui, potrivit unei analize realizate de către specialiștii Pioneer. Producătorul de sămânță care are în portofoliu și floarea-soarelui Clearfield subliniază importanța și beneficiile erbicidării cu Pulsar ca parte din tehnologia de cultură.

  Definiția sistemului de producție Clearfield

  Sistemul de producție Clearfield® utilizează o combinație de genetică superioară – hibrizi adaptați la condițiile locale de mediu – cu erbicidul Pulsar®, ușor de aplicat, pentru a furniza cele mai bune soluții integrate pentru nevoile producției vegetale, explică specialiștii DuPont Pioneer.

  Ei arată că erbicidul Pulsar® asigură controlul postemergent pe scară largă al buruienilor, inclusiv Orobanche spp.lupoaia, pe parcursul întregului sezon, printr-o singură aplicare. ”Fermierii și partenerii acestora din lanțul de distribuție pot, astfel, să își optimizeze timpul, eforturile și resursele pentru a realiza potențialul maxim de producție. Prin aceasta, sistemul de producție Clearfield® răspunde celor mai importante cerințe ale fermierilor”, este argumentul suprem pentru agricultori.

  Beneficiile acestui sistem de producție la floarea-soarelui:

  – Gamă variată de hibrizi performanți și stabili genetic pentru un bun management al riscului.
  – Erbicidul Pulsar® – soluție completă împotriva buruienilor și a tuturor raselor de Orobanche – o singură aplicare.
  – Fără probleme în rotația culturilor (cu condiția respectării intervalului de semănat menționat în recomandările de utilizare a produsului).
  – Eficiență dovedită în România cu producții mari și profituri considerabile pentru fermieri.

  Pulsar® este primul erbicid selectiv cu aplicare postemergentă, cu spectru larg de control al buruienilor, utilizat în sistemul Clearfield®, prin care se combate o gamă variată de buruieni, atât unele dicotiledonate, cât și monocotiledonate.

  Erbicidul Pulsar® utilizat în sistemul de producție Clearfield® asigură:

  – Toleranță garantată pentru cultură, fără probleme în rotație.
  – Soluție completă împotriva buruienilor (inclusiv a celor dificile: Sorghum, Cirsium, Xanthium, Setaria) printr-o singură aplicare.
  – Teren fără buruieni până la recoltare.
  – Combate Orobanche (toate rasele, inclusiv rasele nou apărute) în zonele cu probleme.
  – Combaterea postemergentă unică și eficientă a buruienilor chiar și în condiții de uscăciune.
  – Siguranță deplină pentru culturile cu hibrizii Clearfield® de floarea soarelui.

  Erbicidul Pulsar® pătrunde în frunzele plantelor trecând prin cuticula cerată și porii (stomatele) de pe suprafața frunzei. Erbicidul pătrunde și prin rădăcini, odată cu apa absorbită din sol. Odată ajuns în rădăcină, Pulsar® este translocat în zonele de creștere ale rădăcinilor și tulpinilor.

  Cum se aplică erbicidul Pulsar în cultura de floarea-soarelui

  Pulsar® se aplică în doză de 1,2 l/ha, în postemergență timpurie, când plantele de floarea-soarelui au între 4 și 8 frunze adevărate (14-18 pe scara BBCH).

  Erbicidul se folosește numai la hibrizi de floarea-soarelui de tip Clearfield®, toleranți la Pulsar®.

  Combaterea optimă a buruienilor are loc în perioada de postemergență timpurie. Deși speciile de buruieni foarte sensibile pot fi controlate și într-un stadiu mai avansat, se recomandă combaterea buruienilor înainte ca acestea să diminueze potențialul de producție.

  În cazul în care se urmărește controlul lupoaiei aplicarea erbicidului nu trebuie făcută înainte de apariția frunzelor 6-8 la planta gazdă (stadiul BBCH 16-18).

  Prin combinarea noului sistem de producție Clearfield® cu utilizarea hibrizilor de floarea-soarelui rezistenți la Orobanche, se rezolvă eficient problema combaterii parazitului, cu efecte îndelungate. Ciclul de viață al genelor de rezistență de la floarea soarelui se prelungește, contribuind totodată la împiedicarea apariției rezistenței buruienilor la erbicide.

  Hibrid Pioneer cu producții excelente în sistem Clearfield

  P64LC108 este recomandarea specialiștilor de la DuPont Pioneer pentru fermierii care doresc să cultive floarea-soarelui în sistem Clearfield.

  Hibridul P64LC108 este un simplu, semitimpuriu cu potențial ridicat de producție și toleranță la secetă. Prezintă rezistență genetică la Lupoaie (Orobanche cumana), toleranță bună la Sclerotinia și Phomopsis și are un grad ridicat de autofertilitate înregistrând producții ridicate în zone cu entomofaună polenizatoare mai redusă.

  Se recomandă a fi cultivat în zonele de cultură a florii-soarelui din România, în care gradul de infestare cu lupoaie este peste rasa E (Orobanche cumana), pe terenuri cu grad ridicat de
  infestare cu buruieni dicotiledonate.

  În 2016, cu acest hibrid s-au obținut producții excelente, inclusiv 4.495 kg/ha în Bogdana, Teleorman, și 3.955 kg/ha la Zănești, Neamț.

  Citiți și:

  JEAN IONESCU, PIONEER: În România, suntem COMPANIA NUMĂRUL 1 la PORUMB, FLOAREA-SOARELUI ȘI SOIA

  CAMPION CU PIONEER. Cum a obținut fermierul Ioan Părduț o producție de 4.900 kg/ha la cultura de floarea-soarelui

  PRODUCȚII LA HECTAR! Ce recolte s-au obținut în 2016 la GRÂU, PORUMB, RAPIȚĂ SAU FLOAREA-SOARELUI!

  PRODUCȚII de 6 tone/hectar cu NOUL HIBRID DE FLOAREA-SOARELUI de la Pioneer!

  Floarea-soarelui, o cultură stabilă din punct de vedere al prețurilor


  Te-ar mai putea interesa

  Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event