Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

Ai depus cererea la APIA? Iată ce drept ai după expirarea termenului-limită de 15 mai!

Ce urmează după 15 mai, termenul-limită în vigoare după care fermierii nu mai pot depune cereri unice la APIA? Un element important este anunțat oficial de către un șef APIA care informează, printr-un comunicat de presă remis Agerpres, să după termenul-limită de depunere a cererii, agricultorii și crescătorii de animale au la dispoziție două săptămâni pentru a aduce modificări fără a fi penalizați. 

Pentru cererile depuse până la data limită de 15.05.2017 inclusiv, fermierii pot aduce modificări, în condițiile legii, fără penalizări, până la data de 31.05.2017 inclusiv”, se arată într-un comunicat APIA Mureș semnat de directorul instituției, Ovidiu Săvâșcă.

Vă reamintim că până în prezent, deși de la Bruxelles s-a anunțat că statele membre pot cere o prelungire de până la o lună pentru depunerea cererii unice, Guvernul României prin Ministerul Agriculturii a anunțat că nu dorește să folosească această facilitate. Astfel, termenul în vigoare la această dată pentru depunerea cererii unice la APIA este 15 mai inclusiv pentru ca fermierii să încheie procedura de solicitare a subvențiilor pentru 2017.

La data de 9 mai, la APIA erau depuse un număr de 749.378 cereri pentru o suprafață de 5.843.433,68 hectare. Suprafața totală eligibilă pentru plățile directe în agricultură este de circa 9,4 milioane de hectare. 

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Buna ziua!Am fost astazi 22.05.2016 la Apia Jiana,jud.Mehedinti sa fac o modificare la cultura si domnul de acolo in prezenta mea a incercat si mi-a spus ca nu-l lasa calculatorul.Daca termenul de modificare este din 16.05-31.05.2017.De ce nu poate modificat?Va rog sa-mi raspunda la acest mesaj persoanele care sunt in masura!Cu multumiri!Sa-mi spuna si exact data cand se fac aceste modificari.

    1. Bună ziua! Modificările nu se fac de fermier în sistem ci pe hârtie. Se completează acele formulare, M-uri, prin care se fac modificări, care ulterior se înregistrează în sistem. Important e ca nr de întregistrare sa fie pana pe 31 mai!

      Cu stimă,
      Roxana Dobre – Agrointeligența

Scrie un comentariu