• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • LIVIU DRAGNEA: În agricultură este o luptă, SUNT MILIARDE DE EURO ÎN JOC!

  Roxana Dobre -

  Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reiterat poziția actualei guvernări de a declara război importurilor din agricultură, susținând că decalajul dintre importurile și exporturile produselor agricole reprezintă o ”mare bătălie” care pune în joc miliarde de euro.

  Aflat luni în județul Olt alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, Dragnea susține că starea actuală a agriculturii și a industriei alimentare a fost provocată intenționat pentru a transforma România din furnizor de hrană în piață de desfacere, reamintind de obiectivele PSD de a acorda subvențiile la timp sau în avans.

  Știți bine că de ani de zile, în România, cu voie sau de nevoie, câteodată chiar cu voia oamenilor din interiorul țării, s-a reușit ca producția agricolă, zootehnia, industria alimentară să meargă din ce în ce mai prost pentru a deveni o piață de desfacere, nu furnizor de hrană. Pentru producția de cereale, principalul nostru obiectiv a fost să dăm subvențiile la timp, ceea ce s-a simțit. De asemenea, astăzi este ziua în care se încheie depunerea de cereri pentru subvenția anului viitor, care le permite celor de la agricultură, și încă o dată îl felicit pe ministru, care a muncit enorm de mult zilele astea, ca de la 15 octombrie să se poată acorda subvenții în avans pentru anul viitor, ceea ce înseamnă cu câteva luni de zile înainte”, a declarat Liviu Dragnea.

  În opinia liderului PSD, în sectorul agricol se desfășoară, în prezent, o ”luptă” între ceea ce el a numit ”mafia importatorilor” și Guvernul, cel din urmă dorind să stimuleze producția internă.

  În rest, pe celelalte domenii din agricultură este o luptă care a început, câteodată o vedeți la televizor, câteodată n-o vedeți, dar este o luptă pentru a răsturna balanța. Acum importăm sute de mii de tone și exportăm zeci de mii de tone, aproape din fiecare produs. Asta este marea bătălie, sunt miliarde de euro în joc pe care unii le vor pierde, noi vrem să le câștige românul. În câteva cuvinte, de fapt, asta este lupta pe care o vedeți sub diverse forme, la televizor, în presă și în alte zone”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

  Program pentru centrele de colectare a lânii și a pieilor

  Președintele social-democraților a reiterat și intenția Guvernului de a construi centre de colectare și prelucrare a lânii și a pieilor de bovine, cu scopul de a crește gradul de valorificare al acestora . Anunțul vine în contextul în care, la sfârșitul săptămânii trecute, Dragnea a anunțat că ciobanii ar urma să primească subvenții în valoare de 1 leu/kg dacă aleg să nu distrugă lâna.

  Vorbeam de lână. 75-80% din lâna care se produce în România ori se aruncă pe câmp, ori se arde. Pieile de bovine, la fel. Avem în program să facem și acele centre de colectare și prelucrare pentru lână și unele pentru piei. Deci practic va trebui să reluăm tot ce era în agricultură înainte”, a declarat Dragnea.

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că programul de subvenții pentru porcine va avea și efectul secundar de a optimiza valorificarea porumbului ca furaj, ceea ce va duce, în viziunea sa, la creșterea producției.

  Iar pentru cereale, soluția pentru porumb este dezvoltarea sectorului porcin. Motiv pentru care am lansat acest program, și îl susținem în așa fel încât în România să rezolvăm problema efectivelor și să avem consumatori pentru cel mai valoros furaj, porumbul”, a declarat ministrul Agriculturii.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole