Comerţ alimentarReţete de marketingŞtiri agricole

TELEMEAUA DE SIBIU. Încep demersurile pentru ca brânza să devină PRODUS CU DENUMIRE DE ORIGINE PROTEJATĂ!

Foto: www.produsetraditionalesibiu.ro

Directorul executiv al Direcției Județene pentru Agricultură (DAJ) Sibiu a anunțat, la începutul acestei luni, începerea procedurilor pentru înregistrarea produsului ”Telemea de Sibiu” drept produs cu denumire de origine protejată, prin constituirea unui grup aplicant în acest sens, anunță portalul de știri local tribuna.ro.

Un produs cu denumire de origine este considerată marcă înregistrată a zonei, conform directivelor europene, ceea ce înseamnă că pot fi comercializate sub respectiva denumire, la nivel european,  dar produsele (în acest caz, telemeaua) din zonă care respectă caracteristicile aparte de producție și calitate sub care a fost înregistrat numele.

Prima întâlnire de constituire a grupului aplicant a avut loc pe data de 8 mai, la sediul DAJ Sibiu. În ciuda faptului că au fost invitai să participe toți producătorii de brânză din lapte de oaie autorizați din județul Sibiu, prezența a fost una redusă, conform tribuna.ro.

Pentru ca acest grup să fie reprezentativ, facem invitaţia publică tuturor producătorilor de telemea din lapte de oaie din judeţul Sibiu şi a asociaţiilor de producători legal înfiinţate să ne contacteze la sediul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Sibiu (strada Someşului nr. 49, telefon 0269/ 210894, [email protected] – persoană de contact Luminiţa Eneotescu, telefon 0786/361992), până la data de 25 mai 2017, în vederea înche¬ierii formalităţilor legale” a precizat Florian Crețu, director executiv DAJ Sibiu.

În prezent, România are trei produse alimentare protejate la nivel european: magiunul de prune Topoloveni, salamul de Sibiu și telemeaua de Ibănești.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!