Ştiri agricoleTractoare și combine

RCA pentru TRACTOARE. Tarifele de referință anunțate de ASF!

Conducerea tractoarelor nu este lipsită de riscuri (foto cu caracter general)

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anunțat astăzi tarifele de referință pentru polițele RCA, conform prevederilor OUG nr. 54/2016 și a normei privind metodologia de calcul a acestora. Acestea sunt mai mici și cu peste 20% față de tarifele de primă maxime din prezent și vor intra în vigoare pe 19 mai 2017, conform declarațiilor prim-vicepreședintelui ASF Cornel Coca Constantinescu.

Tarifele de referință au un caracter orientativ și sunt calculate pe baza datelor cu privire la polițe (perioada 2012-2016) și la daune (perioada 2010-2016), furnizate de asiguratorii autorizați să practice RCA la data 31.12.2016.

Tarifele de referința sunt structurate în funcție de: categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfa, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică) și de caracteristicile tehnice (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri) în funcție de categoria vehiculului.

Tarifele de referință publicate de ASF fac referire și tractoarele rutiere pentru care se încheie polițe RCA.

De interes pentru fermieri pot fi și tarifele de referință anunțate de ASF pentru remorci și semiremorci.

Mai multe informații despre tarifele de referință pentru RCA și modele de calcul al polițelor puteți citi pe www.1asig.ro

 

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Tractoare Rutiere ?
    Dar pentru cele care lucreaza doar pe ogor ?
    Primaria cere asigurare pentru acest tip de tractor(ogor) atunci cand i l inregistrezi la recomandarea politiei ,este corect ?

Scrie un comentariu