• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FERMIERUL COSTEL CARAȘ, notificat de APIA! I se cere să de înapoi 1.500 de euro DIN SUBVENȚIA PE ANUL TRECUT!

  agrointeligenta.ro -

  Fermierul Costel Caraș, decizie de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA, care l-a anunțat săptămâna aceasta că are de returnat o sumă importantă din subvențiile încasate anul trecut. Este vorba despre o sumă de 6439,69 de lei pe care fermierul trebuie să o dea înapoi după ce APIA a prelungit termenul de depunere a cererii anul trecut, iar una dintre vacile declarate a depășit vârsta de 8 ani în perioada cu prelungirea datei-limită.

  Crescătorul de vaci din județul Ilfov a postat pe Facebook întreaga situație anunțând că nu intenționează să dea curs notificării APIA și că va acționa agenția de plăți în instanță.

  Costel Caraș (centru) este una dintre vocile puternice din sectorul agricol românesc

  ”Ieri, am primit de la APIA o nouă „decizie” în care se stabilește că trebuie să returnez suma de 6.439,69 lei din subvenția 2016. Am citit de mai multe ori decizia ca să înțeleg bine. Istoria celor 6.439,69 lei pe care trebuie să-i returnez către APIA este următoarea: am depus pentru anul agricol 2016 o cerere pentru 68 de capete care se încadrau la SCZ. Una din cele opt condiții de eligibilitate, era ca vaca să aibă mai puțin de opt ani până la data ultimă de depunere a cererii, adică 15 mai 2016. Am depus cererea înainte de 15 mai 2016. Din motive obiective, APIA a decis să prelungească termenul de depunere a cererilor până la 16 iunie 2016, pentru cei care nu au reușit să depună dosarele până la data de 15 mai 2016. Una din vacile mele, RO256000019700, a împlinit opt ani în perioada 15 mai – 16 iunie 2016. APIA consideră acum, după ce au spus: STOP JOC 2016, că nu data de 15 mai 2016 este data ultimă de depunere a cererii, ci noua dată, 16 iunie 2016. În consecință, toate vacile din România care au împlinit opt ani în perioada 15 mai – 16 iunie 2016, nu se mai încadrează la SCZ 2016. Eu, la data depunerii cererii, înainte de 15 mai 2016, nu aveam de unde să știu că se va prelungi data de depunere la un nou termen, 16 iunie 2016. Nebunia nu se oprește aici. APIA, îmi scoate de la plată vaca și nu se oprește. Mă și penalizează că am cerut SCZ pentru o vacă care la data depunerii cererii se încadra perfect în lege.

  Asta este istoria celor 6439,69 lei pe care Caras trebuie să-i returneze către APIA.

  Anunț public că nu voi plati acești bani. În primă fază voi contesta decizia și apoi voi acționa APIA în instanță. Am totuși niște întrebări la care vreau răspunsuri clare:

  1. Cum se numește funcționarul APIA care a produs această imbecilitate?
  2. Dacă nu este vina APIA pentru imbecilitate, care este instituția statului care a impus-o?
  3. Câți fermieri sunt în această situație și care este suma, la nivel național, care trebuie returnată către APIA.
  4. Pe cale de consecință, fermierilor care au depus cereri în perioada 15 mai – 16 iunie 2016, cu vaci eligibile în acestă perioada, le-ați plătit banii? Dacă nu, de ce?”, scrie Costel Caraș pe pagina sa de Facebook.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Drumurile naționale și județene din Constanța au fost închise. ANM: Județul e sub alertă de viscol! Anunț de vânzare: Sămânță de mazăre certificată la prețuri extrem de atractive FARMI: O nouă aplicație pentru fermieri și un pas înainte pentru agricultura digitală!

  Ultimele știri

  FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 27 ianuarie 2021 Legea ambroziei. Fermierii – controlați de Primărie, Poliția Locală sau Garda de Mediu; amenzi majorate! Ajutor de minimis Legume 2021. Culturi eligibile și cuantumuri propuse pentru plata legumicultorilor