• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚII ILEGALE încasate pe fostele terenuri lucrate de ADRIAN PORUMBOIU?

  agrointeligenta.ro -

  Scandal pe fostele terenuri lucrate de Adrian Porumboiu în baza contractelor de arendă semnate între localnici și Comcereal Vaslui, companiei controlată în prezent de grupul Trans-Oil. În spatele afacerii, spune presa din Republica Moldova, s-ar afla însuși miliardarul moldovean Vladimir Plahotniuc care a preluat printr-un off-shore afacerile cu terenurile Grupului Racova încă din 2016. 

  Mai multi proprietari de terenuri din zona de sud a judetului Vaslui, la granița cu judetul Galati, au semnalat presei că firma Comcereal, apartinând de grupul moldovenesc Trans Oil încasează ilegal subventii de la APIA, deși cei de la Trans Oil nu au lucrat pământurile.

  Faptul a fost confirmat și de un managerul unei firme din zona Cârja. Acesta a spus că, la rugămințile oamenilor, a lucrat în jur de 100 de hectare, le-a arat și însămânțat, terenuri pe care Comcereal le lãsase pârloagă. Când a mers la APIA pentru subvenție s-a trezit că firma Comcereal era înscrisă cu cerere pentru subvenție, deși nu muncise deloc acel teren!

  Este revoltător ce face Trans-Oil în judetul Vaslui. În jur de 50 de proprietari de terenuri din zona Murgeni-Cârja au venit și mi-au spus cã nu mai vor să lucreze cu Comcereal, pentru că societatea nu le-a mai dat arenda de doi ani. Au notificat la Vaslui că vor să închidă socotelile cu firma Comcereal, am făcut eu contracte cu ei, pentru cã era dreptul lor să nu mai lucreze cu cei care nu le-au plătit nimic pentru terenurile date în arendă. Am dus contractele la primăria Murgeni, le-am înregistrat legal, fără nicio problemã și am început lucrările. Am arat și am însămânțat în jur de 100 de hectare, Comcereal nu a făcut nimic acolo. Când merg la APIA pentru subvenție, surpriză! Pe suprafata lucrată de mine, apare ca solicitant de subventie Comcereal, pentru că are contracte, susțin ei, cu oamenii care s-au săturat să tot fie mintiti si păcăliți. Cum este posibil să le dai subvenție unora care nici nu au muncit un metru pătrat, mă întreb eu”, explicã sursa vremeanoua.ro.

  Numai pe suprafața de 100 de hectare, la o subvenție medie de 200 de euro pe hectar, compania Trans-Oil ar urma să încaseze 20.000 de euro fără a ridica un deget. Oamenii sunt deciși însă să recolteze suprafețele și să valorifice producția chiar dacă la APIA și-au luat ”țeapă”

  Nu o să vinã ei din R. Moldova sã-mi ia mie recolta, am muncit, am contracte corecte cu oamenii, care nu-i mai vor pe cei de la Trans Oil pentru cã i-au mințit și nu le-au dat arenda. Totuși, dacă ei nu au muncit acel pământ, cu ce tupeu s-au dus la APIA să ceară subvenție pe el? Spun că au contracte cu oamenii, dar contracte am și eu, plus că oamenii nu-i mai vor pe ei, pentru că au fost păcăliți. Nu e dreptul lor să-și ia terenurile si să le dea în arendă cui doresc?”, se întreabã managerul respectiv.

  S-ar pãrea cã, pe lângă firma din zona Murgeni și Comcereal de la Vaslui, în zonă s-a “infiltrat” și o firmã agricolã de la Galati, care munceste și ea terenurile celor de la Trans-Oil si cere subvenții, complicând și mai mult situația…

  Sursa: vremenoua.ro


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de vânzare: Sămânță de mazăre certificată la prețuri extrem de atractive Secară și-a reparat xeroxul: Ce avere are consilierul personal al ministrului Oros Oros – o nouă promisiune: Din aprilie începem plățile la despăgubirile pentru culturile de primăvară!

  Ultimele știri

  CMV: Medicii veterinari nu au competențe să prescrie medicamente care să fie utilizate la oameni Campanie umanitară pentru un tânăr fermier care și-a pierdut brațul într-un grav accident în câmp ANSVSA: Ivermectina se comercializează doar pe bază de reţetă eliberată de un medic veterinar!