• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ”INGREDIENTUL” pe care fermierul MARIAN ILIUȚĂ îl adaugă la FERTILIZAREA FOLIARĂ pentru A DA VIAȚĂ CULTURILOR AGRICOLE!

    agrointeligenta.ro -

    Marian Iliuță lucrează o suprafață de 327 de hectare în localitatea Vlad Țepeș din județul Călărași. Fără să aibă posibilitatea de a iriga terenurile pe care le lucrează, producătorul agricol apelează la tehnologii performante și inputuri de calitate, astfel încât să obțină producții ridicate chiar și în anii secetoși. Anul trecut a recoltat o producție de 9.400 kg/ha la cultura de porumb, în contextul în care, în lunile de vară nu a căzut nicio picătură de ploaie.

    În ceea ce privește inputurile, fermierul din județul Călărași a ales să lucreze cu cei mai buni. Compania Aectra Agrochemicals este cea care îi furnizează fermierului produsele de care are nevoie, de la stimulatori de creștere și până la îngrășăminte și erbicide.

    De mai bine de opt ani folosesc produsele de la Aectra. În primă fază, le-am testat în fermă și văzând rezultatele, m-am convins singur și am extins utilizarea lor. Folosesc cam toate produsele comercializate de Aectra, de la Terra-Sorb Complex, Atonik, Nutri Vit 20-20-20, Alfametrin. Sunt produse bune, de top, și își justifică investiția la hectar”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Marian Iliuță, fermier în localitatea Vlad Țepeș, din județul Călărași.

    Folosește Atonik® la cultura de grâu și rapiță în doză de 0,6 l/ha

    La ferma Agroil, stimulatorul de creștere Atonik® se aplică la culturile de grâu și rapiță în doza recomandată de producător, odată cu tratamentul al doilea.

    Atonik® este stimulatorul de creștere cel mai folosit la mine în fermă, tocmai pentru că aria de aplicare la culturi este destul de mare. În fiecare an aplic stimulatorul la cultura de grâu, în doză de 0,6 litri/ha, înainte de înflorit, la al doilea tratament și la rapiță aplic produsul tot în doză de 0,6 litri/ha, la apariția butonului floral. Pentru ambele culturi aplic produsul în același timp cu al doilea tratament cu fungicid pe care îl fac la cultură”, ne-a spus fermierul.

    Folosește întotdeauna Atonik® cu un îngrășământ foliar

    Prin acțiunea sa, stimulatorul natural mărește rezistența plantelor la factorii de stres precum seceta, temperaturile negative din perioada înfloririi, atacul bolilor și dăunătorilor. Fiind un produs pe bază de fenoli, fermierul călărășean aplică întotdeauna produsul cu un fertilizant foliar.

    Este un produs foarte bun, dar cele mai bune rezultate le oferă la aplicarea în amestec cu un îngrășământ foliar, tocmai pentru că rolul produsului este acela de a oferi energia necesară plantei pentru a extrage elementele minerale din sol, nu are nimic de nutriție. Nu am folosit niciodată Atonik® singur, dar am înțeles de la alți fermieri că sunt diferențe de rezultate atunci când aplici Atonik singur și când îl aplici cu un fertilizant foliar. În combinație cu un îngrășământ foliar, produsul își face treaba foarte bine”, a adăugat fermierul.

    Studiile de referință arată că primele modificări, care apar după 24 de ore de la aplicarea produsului Atonik, constau în inducerea de schimbări considerabile în expresia unor gene implicate în creșterea și dezvoltarea plantelor, atât vegetativă cât și generativă, fotosinteza, sinteza de hormoni vegetali, și răspunsul de apărare a plantelor împotriva diferiților factori de stres, făcându-le mai active.

    Investiția cu aplicarea stimulatorului de creștere este justificată de rezultatele obținute

    Aplicând Atonik® la culturile de grâu și rapiță, producătorul agricol a remarcat faptul că acest produs joacă un rol important în polenizarea mai rapidă a plantelor, ajută plantele să iasă mai repede din stresul cauzat de condițiile climatice și bineînțeles rezultatele obținute la sfârșit justifică investiția efectuată.

    Este un produs care oferă foarte multe beneficii pentru culturile agricole. Nu am făcut teste comparative între parcele să văd cât scot dacă aplic Atonik® și cât scot pe sola unde nu am aplicat produsul. Dar dacă mă uit la solele celor care nu aplică acest stimulator de creștere, sunt diferențe vizibile. În general, plusul de producție pe care îl obții la aplicarea acestui produs acoperă costurile de achiziție și aplicare a Atonik®-ului și îți rămâne și un profit destul de bun. Se justifică investiția”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Marian Iliuță, fermier în localitatea Vlad Țepeș, din județul Călărași.

    Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania Aectra în parteneriat cu Agrointeligența – www.agrointel.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Urături haioase de Anul Nou. Cea mai comică urare pentru Revelion O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă