Creșterea albinelorŞtiri agricole

AVERTISMENTUL unui CUNOSCUT APICULTOR: În acest an, MIEREA ABUNDĂ ÎN ANTIBIOTICE ȘI INSECTICIDE!

Semnal de alarmă, tras de unul dintre cei mai cunoscuți apicultori care prin firma sa exportă miere din România în cele mai importante țări din Europa. Traian Dobre, crescător de albine din Băicoi, susține că la mierea din 2017 ”se constată în foarte multe cazuri abundă prezența de antibiotice și/sau insecticide, falsificare, atât la mierea de rapiță cât și mierea de salcâm.

Traian Dobre exportă anual tone de miere din România, majoritatea cantității fiind cumpărată de la apicultorii din întreaga țară. Prahoveanul este cunoscut și pentru severitatea cu care îi tratează pe apicultorii care încearcă să falsifice mierea, acesta făcând chiar de fiecare dată publice rezultatele analizelor mierii colectate de la crescătorii de albine. Acesta susține într-o postare pe  pagina personală de Facebook că pentru anul 2017 deja se constată multe cazuri de mieri cu antibiotice, insecticide sau falsificare.  ”Este mare păcat că, apicultorii nu înțeleg un lucru elementar și anume: toate aceste neajunsuri constate la miere, retrogradează țara noastră astfel că, din important exportator de produse apicole la nivel european, toată marfa care se oferă este primită cu suspiciune și declasata ca preț și termene de plată. Este motivul principal pentru care în ultimii 4-5 ani, sunt din ce în ce mai puține firme externe care acceptă să contacteze ferm marfa oferită , respectiv să plătească în avans sau chiar minim 50% din preț”, susține apicultorul.

Acesta estimează că în maxim 2-3 ani se mai poate vorbi de apicultură în România. ”Consecințele sper să le înțelegeți definitiv, altfel estimăm că în maxim 2-3 ani nu mai putem vorbi de apicultură în România.  Nu uitați că în coasta noastră există un important producător de miere de albine și care prin măsurile luate demonstrează ceva care la noi nu se face încă și anume că, au înțeles foarte rapid că păstrarea în piață este condiționată de calitatea produsului oferit. Cu regret, avem posibilitatea, poate unică în Europa și chiar în lume, să livrăm încă fel de fel de sortimente de miere și de foarte bună calitate, chiar calitate excepțională însă, ce se vinde la ora actuală se poate categorisi la nivelul contra firii”, mai atrage atenția apicultorul prahovean.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


12 comentarii

  1. in alta ordine mierte se achizitioneaza dupa ce se face analiza,plateste pe loc si o ridica ,asa i corect !Apicultorii intai cheltuie,dupa aceia extrag ceva,daca au ce!Mierea poate fii contaminata din natura ptr ca ministerul refuza sa interzica substantele toxice folosite de fermieri asa cum s au interzis in statele Europene,Rusia etc!Asta DATOEITA SMECHERILOR DIN MINISTYERUL AGRICULTURII !

  2. asta datorita organizarii minterului agriculturii prin proasta organizare ,legislatie care lasa loc de furaciuni si de o parte si de alta , asa este peste tot in tara,asa conducatori am avut, de doi lei,bisnitari si hoti prosti !

  3. Imposibil sa iti mai dai seama ce se intampla si care este adevarul in tara asta,in populatia asta(ca popor nu mai este)DE RAHAT,cangrenata de minciuna si escroci.
    Poate suparatii apicultori(?)ce-au comentat inaintea mea au dreptate ori poate nu.Cert este ca 99% din experientele mele directe cu ”apicultorii” din Romania au fost nefaste – minciuna si escrocherie.Blestemati sa fie toti cei isi bat joc de aceasta activitate sacra prin natura ei si care ar trebui sa presupuna constiinta morala desavarsita.De lipsa de respect pt semeni ce sa mai vorbim…Sa le dea Dumnezeu exact pe masura constiintei lor.

    1. Domnule Geo,din cate puteti vedea,apicultorii ce au comentat inaintea dumneavoastra se plang de neseriozitatea domnului Dobre.Acesta nu a refuzt mierea lor din diverse motive ci,pur si simplu a examinat mierea,a gasit ca este curata si a platit sau continua sa plateasca dupa unul sau mai multi ani. Cand a luat mierea a promis o luna pana la plata,asadar cuvantul acestui om nu mai are nici o valoare in fata celor inselati.

  4. Domnul Dobre plateste mierea la un an dupa achizitie, in transe.Vrei calitate, plateste domnule! De asta este cautat doar de “apicultorii” cu probleme…

Scrie un comentariu