Ştiri agricoleViaţa la ţară

Monitorul Oficial, gratuit online de la 1 iunie cu tot cu arhivă. Site-ul unde se pot citi toate legile

În vigoare de la 1 iunie 2017! O măsură necesară și care a fost solicitată constant în ultimii ani va fi aplicată de luna viitoare, mai exact de joia viitoare. Guvernul României a eliminat taxarea pentru accesul la legislația națională, iar citirea conținutului publicat în Monitorul Oficial va fi gratuită online începând de la 1 iunie.

Legea nr. 195/2016 pentru modificarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 874 din 1 noiembrie 2016 și se va aplica de la 1 iunie 2017.

Astfel, de la 1 iunie 2017, adică de joia viitoare, formatul electronic al Monitorul Oficial (Partea I şi Partea a II-a) va fi pus la dispoziţia tuturor utilizatorilor în mod gratuit, permanent, în varianta pentru citire. În prezent, cei care doresc acces trebuie să plătească atât pentru formatul tipărit, cât şi pentru cel electronic.

O altă prevedere ce va fi schimbată precizează, în noua formă, că Regia Autonomă „Monitorul Oficial” realizează un produs electronic conţinând actele publicate în Monitorul Oficial al României, părţile III-VII, care poate fi accesat gratuit pe internet şi este disponibil, în varianta pentru citire, timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte.

Potrivit paginii oficiale, în prezent, abonamentele clasice pentru Monitorul Oficial în format electronic pornesc de la 60 de lei pe lună (monopost) şi pot ajunge până la 2.380 de lei pe lună (reţea 300 de utilizatori).

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de lege și de alte acte normative.

Monitorul Oficial al României cuprinde 7 părți, structurate în funcție de natura actelor supuse publicării, cea mai importantă fiind prima parte în care apar actele Preşedintelui, Parlamentului, Guvernului, actele normative ale organelor de specialitate ale administrației publice centrale (ministere), deciziile Curţii Constituţionale etc.

Conținutul publicat de Monitorul Oficial va fi disponibil online gratuit pe site-ul www.monitoruloficial.ro.

Sursa: www.avocatnet.ro


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!