• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • România, printre codașe la consultările privind viitoarea Politică Agricolă Comună

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Fermierii români nu s-au înghesuit să-și facă cunoscute opiniile privind viitoarea Politică Agricolă Comună(PAC) a Uniunii Europene. Conform datelor Comisiei Europene, România a transmis de 80 de ori mai puține răspunsuri decât Germania în cadrul consultării publice privind simplificarea și modernizarea PAC, fiind singurul stat membru cu un procentaj mai mic de 1% din totalul răspunsurilor trimise, informează Agerpres.

  Astfel, din totalul de 322.912 de răspunsuri transmise în perioada de consultare publică doar 1.859 au venit din România – un procentaj de doar 0,59% din totalul contribuțiilor primite de Comisia Europeană. Consultarea publică a avut loc online în perioada februarie-mai 2017 și a constat într-un chestionar cu 33 de întrebări privind diferite aspecte ale PAC, incluzând și posibilitatea trimiterii unor scrisori de sugestii.

  Cei mai interesați de consultări s-au arătat locuitorii din Germania, de unde au venit 147.142 de contribuții (45,57% din total), urmați la mare distanță de cei din Franța (40.390 – 12,31%) și Italia (38.425 – 11,90%).  De altfel, statele din Europa de Vest au transmis majoritatea covârșitoare a contribuțiilor; Spania și Belgia sunt celelalte două state membre care au trecut de pragul de 3% din totalul răspunsurilor. La polul opus se află Malta (40 – 0,01%), Estonia (132 – 0,04%) și Cipru (156 – 0,05%).

  În comparația cu celelalte state membre est-europene, România a transmis mai multe răspunsuri decât Bulgaria (956 – 0,3%) și Slovenia (378 – 0,12%), dar mai puține decât Ungaria (3.698 – 1,15%), Slovacia (3.123 – 0,97%) și Croația (1.983 – 0,61%), state cu o suprafață agricolă semnificativ mai redusă.

  În ceea ce privește profilul respondenților, 97% dintre aceștia au trimis răspunsuri în nume propriu, iar 3% au venit din partea unor persoane juridice sau în numele unor organizații. Din a doua categorie, 61% au venit din partea unor organizații private, 12% de la organizații și asociații de fermieri, 9% de la autorități publice naționale și 8% din partea unor autorități locale.

  România s-a alăturat demersului de simplificare și modernizare a Politicii Agricole Comune pentru a defini prioritățile de viitor după 2020 prin constituirea unui grup tehnic de lucru, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). În cadrul Conferinței Naționale LAPAR de pe 23 mai, ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat că MADR va mări numărul de funcționari pentru a facilita comunicarea doleanțelor României în cadrul negocierilor pentru viitoare Politică Agricolă Comună, ce va intra în vigoare în anul 2020.

  Agrointeligența – www.agrointel.ro a anunțat demararea consultării publice privind noua PAC încă din 3 februarie, invitând fermierii să se implice și vă transmită sugestii pentru modul cum va fi sprijinită și cum va arăta agricultura europeană după anul 2020.

  Citiți și:

  Cine face politicile agricole ale UE? Peste 320.000 de mesaje pentru noua PAC, doar 7% de la agricultori!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Soluție la consumul rapid de azot din sol! NUTRINO PRO, primul produs Agro-Est pe bază de azot cu eliberare lentă! Fungicidul Systiva® 333 FS vă poate proteja culturile de grâu și orz de la răsărire până la al doilea tratament Forța porumbului românesc. Demonstrație în câmp, la Fundulea

  Ultimele știri

  Adrian Oros la Azomureș: ”Odată cu importul masiv de îngrășăminte va crește și prețul alimentelor la consumatori” Apicultorii din Ungaria primesc subvenție de 1.000 de forinți/stup și scutire la impozitul pe venit! Schemă de ajutor de stat pentru deţinătorii de terenuri! Cererile se depun la APIA!

  Căutare în articole