Culturi profitabileŞtiri agricole

ROȘIILE PENTRU DIABETICI – cultura profitabilă din SOLARUL SOȚILOR BARONESCU

Foto: gds.ro

Roșiile recomandate bolnavilor de diabet sunt vedetele comunei doljene Perișor. Tomatele cu conținut mare de licopen cresc în solariile soților Marian și Florica Baronescu, iar prețul producției se comercializează cu 12 lei kilogramul pentru a acoperi costurile investiției. În mod excepțional, legumicultorii spun că scad prețul până la 5 lei pe kilogram pentru că este vorba despre un aliment terapeutic.

Agrointeligența – www.agrointel.ro a scris încă din 2013 despre roșiile pentru diabetici pe care le cultivă Marian Baronescu. La patru ani distanță, afacerea cu roșii duduie în solariile din Perișor. Alături de soția sa, Florica, inginerul mizează pe roșiile terapeutice pentru a face profit.

Roşiile destinate persoanelor care suferă de diabet au un conţinut mare de licopen, care, spun producătorii, înlocuiesc necesarul de insulină pentru diabetici.

Florica Baronescu a declarat recent pentru Gazeta de Sud că sămânţa pentru o plantă costă 1,5 lei, iar ca să obţină un profit care să îi amortizeze investiţia ar trebui să vândă roşiile cu 12 lei kilogramul. Le-a dat însă şi cu 5 lei pentru că întotdeauna a pus mai presus omul şi vrea să aibă acces cât mai multe persoane la produsele sănătoase. În timp, şi-au câştigat mulţi clienţi.

Oamenii vin la ferma soților Baronescu şi îşi iau toate cele necesare, de la legume, fructe, păsări, până la murături, dulceaţă ori bulion. În reţeta succesului au existat doar câteva secrete. „În primul rând, ştiinţa de carte a domnului inginer, pământul, dar şi dragostea şi dorinţa de a le oferi oamenilor produse al căror gust este natural. Cea mai mare satisfacţie este când mă sună diferite persoane şi îmi spun că nu mai suferă de alergii după ce au început să consume produsele noastre, că se simt bine. Atunci simt cea mai mare mulţumire“, a spus Florica Baronescu.

Citiți și:

Roşiile pentru diabetici aduc profituri-record: minimum 45.000 de euro la un hectar

Marian Baronescu, fermierul care cultivă pepeni pe verticală


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

Scrie un comentariu