• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ZIUA CÂMPULUI cu 1.200 de participanți în INSULA MARE A BRĂILEI!

    Andreea Elefterie -

    Compania DuPont Crop Protection România, DuPont Pioneer și Agricost au organizat astăzi, 14 iunie, Ziua Câmpului – cel mai important eveniment destinat promovării tehnologiilor moderne în agricultură și dezvoltării relațiilor cu agricultorii și distribuitorii. Ca și edițiile precedente, Ziua Câmpului a avut loc în Insula Mare a Brăilei, cea mai mare exploatație agricolă din Uniunea Europeană – cu 58.000 de hectare. 

    Ziua Câmpului 2017 a reunit 1.200 de fermieri din întreaga țară, distribuitori naționali și regionali de inputuri agricole, oficialități, cercetători. Am remarcat prezența unora dintre cei mai mari agricultori ai României, începând cu gazdele – Constantin Duluțe, proprietarul Agricost, și ing. Lucian Buzdugan, președintele Consiliului de Administrație al Agricost, și continuând cu vicepreședinții LAPAR Nicolae Sitaru și Gheorghe Albu, șeful Maria Trading, Jihad El-Khalil, femierul prahovean Adrian Mocanu, vicepreședinte al Asociației Producătorilor de Porumb din România – APPR, sau directorul APPR, Alina Crețu.

    În primul rând, vă rog să îmi permiteți și mie să vă spun un bun venit la Ziua Câmpului din Insula Mare a Brăilei și să îmi transmiteți că astăzi, ce ați văzut în Insula Mare a Brăilei, sunt lucruri pe care dumneavoastră le apreciați și sunt convins că acolo unde vă întoarceți, mă refer la fermieri, încercați să aplicați o parte din ceea ce astăzi ați văzut aici. (…) Experiența este o școală unde lecțiile au un cost foarte ridicat. Și noi am avut de luat lecții în Insula Mare a Brăilei, lecții care ne-au ajutat să ne perfecționăm și să ajungem la acest nivel, pe care, dumneavoastră astăzi, ați avut posibilitatea să-l vedeți. Sigur că din aceste lecții noi am învățat niște lucruri esențiale pentru dezvoltarea societății. În primul rând, fără investiții nu putem avea progres, fără un management performant nu putem avea rezultate și fără o forță de muncă calificată nu putem avea performanță. De aceea, politica firmei a fost și rămâne pentru a investi în continuare atât în tehnologia agricolă, cât și în sistemul de irigații din Insula Mare a Brăilei”, a fost cuvântul de întâmpinare adresat participanților de către proprietarul Agricost, Constantin Duluțe.

    Acesta s-a declarat foarte mulțumit de echipa de specialiști care formează conducerea IMB. ”De asemenea, doresc să menționez echipa de management pentru care eu astăzi și nu numai astăzi mă declar mulțumit, o echipă cu bună experiență, o echipă care a reușit să aducă nivelul tehnologic și nu numai tehnologic, vorbim și de profitabilitate, la o cotă ridicată. Echipa va continua să activeze în Insula Mare a Brăilei cu un obiectiv foarte precis: producții mari la costuri mici. În ceea ce privește obiectivul trei, forța de muncă, încă de la început am investit și continuăm să investim în pregătirea operatorilor care lucrează pe utilaje moderne, pe care dumneavoastră le-ați văzut, în așa fel încât să obținem maximum de productivitate și nu în ultimul rând, să putem să le asigurăm acestor lucrători venituri din ce în ce mai ridicate. Cu aceste gânduri, vă mulțumesc încă o dată pentru că astăzi ați ales să fiți alături de noi la acest eveniment și vă doresc multă sănătate și să vă puteți bucura de realizările dumneavoastră personale și profesionale”, și-a încheiat discursul Constantin Duluțe, cel care deține primul loc în Top 100 Fermieri, clasament realizat anual de către revista Agrointeligența.

    Fermierii veniți la Ziua Câmpului din acest an au profitat de vremea bună, însorită, care a permis vizitarea culturilor de grâu, porumb, floarea-soarelui și soia, precum și loturile proprii de testare ale IMB. La fiecare lot demonstrativ, specialiștii DuPont, Pioneer și Agricost au susținut prezentări despre tehnologiile agricole folosite, de mare interes fiind informațiile despre modificările aduse în distanțele de semănat la grâu și porumb, informații despre care vom reveni într-un articol dedicat.

    Peste 70% din soluțiile de protecție a plantelor din Insula Mare a Brăilei sunt asigurate de Dupont, în timp ce hibrizii folosiți sunt, la majoritatea culturilor din portofoliul Pioneer. IMB este și locul unde pentru hrănirea plantelor se folosesc pe suprafețe extinse produsele din portofoliul Aectra, în timp ce inovația la semănatul culturilor agricole poartă amprenta Horsch, producătorul german de utilaje realizând semănători speciale după indicațiile și calculele tehnologice ale specialiștilor Agricost.

    În cadrul unor articole viitoare, Agrointeligența – www.agrointel.ro vă va prezenta principalele declarații făcute astăzi în Insula Mare a Brăilei, dar și noutățile tehnologice aplicate în câmp de specialiștii Agricost.


    Te-ar mai putea interesa

    Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri!

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!