Ştiri agricole

Tudor Neculoiu, crescătorul integrat

Compania Sergiana Prodimpex, înfiinţată în 1994 de Tudor Neculoiu la Poiana Mărului, a devenit în timp nucleul Sergiana Group, o structură cu afaceri anuale de circa 13 milioane de euro şi 600 de angajaţi.

Grupul desfăşoară o activitate variată, de la creşterea animalelor, industria cărnii, până la alimentaţie publică. Neculoiu a investit 7 milioane de euro într-o unitate de procesare, cu o producţie zilnică de 15 tone de preparate din carne.

Materia primă provine de la complexul propriu de creştere a porcilor. Europig, ferma de la Șercaia, parte a grupului Sergiana, amplasată pe 22 de hectare. Aceasta are un efectiv de 50.000 porci pe an, dintre care câteva mii sunt scoafe pentru reproducere. Omul de afaceri se aşteaptă ca acestea să fete până la 70.000 de purcei anual.

Complexul Europig mai include o fabrică de nutreţuri concentrate şi un abator de sacrificare pentru porci şi bovine. Abatorul a fost pus în funcţiune în 2005 şi a necesitat investiţii de peste 3,5 milioane de euro.

Compania a finalizat recent o investiţie de 1,2 milioane de euro într-un depozit de cereale de 10.000 de tone şi într-un uscător de cereale cu o capacitate de 15 tone pe oră. O altă investiţie derulată în 2012 a fost instalaţia de măcinare şi producere a furajelor pentru animale cu o capacitate de 10 tone pe oră care asigură necesarul de furaje de 2.000 de tone pe lună.

Reprezentanţii companiei au anunţat că au în vedere o investiţie de două milioane de euro, din credite şi fonduri proprii, într-o instalaţie de biogaz care va produce energie electrică si termică care să asigure consumul fermei fermei de la Șercaia. Materia primă folosită va fi dejecţiile porcilor amestecate cu porumb.

Neculoiu este pe locul 43 în Top 50 fermieri, cu o avere de 10-12 milioane de euro.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!