Locuri de muncăŞtiri agricole

BANI DE LA STAT pentru FERMIERII care ANGAJEAZĂ STUDENȚI sau ELEVI ÎN PERIOADA DE VARĂ!

Perioada de vară este una extrem de aglomerată pentru fermieri iar o mână de ajutor la exploatațiile agricole este de mare ajutor. Nu de puține ori fermieri se plâng că nu găsesc personal chiar și pentru muncile ușoare din ferme chiar dacă remunerația este extrem de atractivă. Pentru sezonul cald fermierii pot angaja și studenți sau elevi iar statul vine cu un stimulent financiar de 250 de lei pentru fiecare angajat!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunțat astăzi, 19 iunie, că angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă.

Angajarea se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student căruia i s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar angajatorii care încadrează în muncă categoria de persoane menţionată în baza:

  •  unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
  • unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei. În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Ce trebuie să facă concret angajatorii

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar de 250 de lei, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor. Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj.

Nu beneficiază de stimulentul financiar:

  • angajatorii care încadrează în muncă anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii;
  • angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Nu va este mai rusine sa dati subventie doar 250 lei,cat ia un cersetor pe zi? Pai numai drumurile si hartiile pe care trebuie sa le faci,te face din start sa renunti.

  2. Nu e rau, dar nici nu-mi imaginez cate deplasari si hartii vor fi necesare. Inca nu s-a rezolvat problema cu zilierii, cu ceaslovul care trebuie plimbat lunar la fortele de munca, cu semnaturile de “n” ori, cu plata zilnica, astfel incat a doua zi cauta alt zilier ca anteriorul s-a imbatat seara cu banii primiti. Vai de legislatia noastra!

Scrie un comentariu