• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ALERTĂ ANM! VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL!

  agrointeligenta.ro -

  Meteorologii au făcut publică o avertizare despre evoluția vremii în următoarele zile. Sunt așteptate schimbări importante care vor fi în avantajul fermierilor care se află în campania de recoltat în această perioadă. Agricultorii se vor bucura de vreme însorită, caniculară, doar pe zone restrânse existând risc de furtuni sau grindină.

  Avertizarea de caniculă a intrat în vigoare de astăzi, duminică – 25 iunie, și este valabilă inclusiv mâine – luni, 26 iunie, marcând o schimbare radicală față de săptămânile anterioare când majoritatea județelor au fost măturate de ploi.

  Pe parcursul zilei de duminică, 25 iunie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia, regiuni unde temperaturile maxime se vor încadra între 34 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, se arată în avertizarea ANM.

  Mâine, luni, 26 iunie, disconfortul termic se va accentua în sudul și estul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar în Oltenia și Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade Celsius.

  Instabilitatea atmosferică va fi accentuată duminică după-amiaza și în special în noaptea de duminică spre luni în vest și nord-vest, iar luni după orele prânzului cu precădere în nord, în centru, la deal și la munte. Local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină”, este avertizarea meteorologilor.

  Prognoza meteo pentru marți, 27 iunie

  În sud-vestul, centrul și nord-estul țării și în zonele de deal și de munte, vremea va fi în general instabilă, vor fi înnorări temporar accentuate, local averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină.

  În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, vremea se va menține călduroasă în orele amiezii în vestul, sudul și sud-estul țării și izolat în rest.

  Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

  Prognoza meteo pentru miercuri, 28 iunie

  Vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiaza vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat, cantităţile de apă mai pot fi însemnate şi vor fi condiții de grindină.

  Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

  Prognoza meteo pentru perioada joi-sâmbătă

  Vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezilor în zonele de câmpie și de podiș. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului în regiunile vestice, nordice și centrale.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă meteo emisă astăzi! ANM: Ninsori, vânt și polei până mâine la prânz! Prognoze meteo pentru fermieri! Centru Regional de Agrometeorologie – înființat în România! Ger polar în România! Meteorologii au anunțat temperaturi sub -20 de grade Celsius!

  Ultimele știri

  Subvenții APIA 2021. MADR: Data la care începe depunerea cererii unice de plată! Confruntare în Instanță între oieri și conducerea MADR și a ANZ, la început de an! Hectare întregi de grâu răsărit, distruse de o turmă de oi!